A WP nyomást gyakorol az iOS-re a vállalati szegmensben

ABI Research a minap kiadott egy jelentést a Windows Phone és az Apple iOS részesedésről, ami a vállalati piacon belül érintett, és felvázolta a jövőbeni változások lehetőségét. E jelentés szerint a Windows Phone részesedése sokat fog növekedni, mert az iOS 7-ben már nincs meg az a “felszereltség”, hogy emelt szintű vállalati funkciókat is elláson.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

Az Apple iOS-e egy hatalmas játékos a fogyasztói piacon és talán kár tagadni, hogy nem az. DE! A Windows Phone azonban még nagyon  fiatal, tapasztalatlan, és még mindig növekszik, fejlődik. Ebből kiindulva ki is derült, hogy a WP8 a leggyorsabban növekvő platform a 3. piaci negyedévben (Q3), ami segített abban, hogy kiterjessze a globális piaci részesedését. És mivel több felhasználót érhetnek el, így nagyobb érdeklődés övezi a vállalati szektorban is.

gsmarena_001

Mint kiderül, a Windows Phone elfogadási rátája Európában még soha nem volt ilyen erős, és a platform szépen bővíti népszerűségi táborát is. ABI Reseach becslése szerint az Apple 2018-ra már csak 18%-os piaci részesedést érhet, míg a Microsoft Windows Phone kell felmászhat egészen a 6%-os szintig. Ezek persze nem tűnnek hatalmas számoknak, de mégis azok ebben a szegmensben.

Az elemzés jelentés azt is sugallja, hogy a Microsoft ezzel egy hatalmas darabot haraphat ki magának a vállalati piacon, mert a tény az, hogy iOS 7 szembe a jobb vállalati funkciók és a fokozott érdeklődés a fogyasztók irányából a Windows Phone malma felé hajtja a vizet. Annak ellenére, hogy iOS 7 bemutatta új vállalati funkcióit, nem volt elég ahhoz, hogy az üzleti szektor az iOS-t támogassa.

Szóval, ez egy hatalmas esély a Microsoftnak, hogy megnyerje azokat felhasználókat, és a cégeket, akik nem akarják letenni a voksukat az Apple platformja mellett. Nagy a valószínűsége, hogy ez lesz legnagyobb aduász a WP számára – állítja az ABI Research.

Csak az idők kérdése – ha hihetünk az elemzésnek, és valóban van némi igazság benne – hogy beteljesül a “jóslat” vagy más elemzők spekulációi jönnek be, de ők valószínűleg kevésbé vannak tisztában a helyzettel.

Reklámok

A WP nyomást gyakorol az iOS-re a vállalati szegmensben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.