Új Nokia innováció

Az okostelefon követni tudja az érzelmi állapotod és a képek helyett hangulatjelekkel kommunikál.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

Nokia-Patent

A Nokia innovációnak a lényege, hogy a képes tartalom helyett hangulatjeleket közvetít. A készülék érzékeli az érzelmi állapotban lezajló változásokat, és ez alapján választja a megfelelő hangulatjelet vagy jeleket. Ezek a jelek meggyorsíthatják a gépelés sebességét, így a használat gyakoriságának függvényében a javítás vagy a törlés funkciót alkalmazhatjuk, vagy próbát tesz a telefon arra, hogy helyettünk írja le az érzelem állapotát. Amint  változás következik be az érzelmi állapotban, a készülék kamerája rögzíti azt és kép helyett betéteket (hangulatjeleket) ad meg tartalomnak.

Mint tudjuk, a szöveges üzenetek is fejezhetnek ki érzelmeket, mint a rövid üzenetes szolgáltatások (SMS), e-mailek, blogok, és az ehhez hasonló hangulatjelek is. Ezek fejeznek ki érzelmeket, amit két vagy több ASCII karakter képviselhet, és gyakran alkalmazzuk ezzel egy emberi arc egy bizonyos érzelmi fokát. Hangulatjelek lehet beilleszteni szövegben is a megfelelő sorrendben beütött ASCII karakterekkel. Egyes mobileszközökön a hangulatjeleket ki lehet választani egy menüből, majd beilleszteni a szövegbe.

Ez volt az első szempont, ami szerint megterveztük ennek a  találmánynak a működési elvét, amely a következőket tartalmazza:

Begépeljük a szöveget a készülékünk segítségével:
így a felhasználó képes arra, hogy szöveges bevitel alapján egy érzelmi állapotot tudjon megmutatni; így kimutathatja az érzelmi változását  és állapotát a  többi felhasználó felé; válaszadásnál a változás kimutatására, egy kamera rögzíti  a felhasználó arcképét és beilleszti a megfelelő tartalmi elemet a képe alapján.

Megfelelő szűrőknek köszönhetően a készülék képes az érzelmi állapot megállapítására, így ha nem történik komolyabb változás a érzelmi állapotban, akkor nem tesz semmit.

Fontos, hogy legyen egy kamera a készülék elülső részén.

[0010] A megoldás támogatná a kommunikációt helyi készülékről a távoli készülék felé is.

Használata a felhasználó számára is sokkal egyszerűbb úgy, hogy a hangulatjelek begépelése helyett az érzelmi állapotot a gépelési sebesség meggyorsításával kimutatjuk.

[0012] A gépelés követésével egy érzelmi állapotot is fel lehet mérni, mely alapján a megfelelő frekvenciák érzékelése után a javítás vagy törlés funkciót alkalmazhatjuk. Az észlelések függvényében növekedhet a használat gyakorisága a javítás vagy a törlés funkciók között.

[0013] A felhasználói gépelési szokások követésével egy érzelmi állapot ellenőrzésére van lehetőség, amely tartalmazza a gépelési erejét (gépelés gyorsaságát), így észleléskor átlagot vonhatunk gépelési erejéből. A változásokat érzelmi állapotok során meghatározzuk, ezzel rendszerezve a változást a gépelési sebességben.

[0014] A felhasználói “bemenetek” követése az érzelmi állapot feldolgozása folyamán tartalmazhat fiziológiai paramétereket is a felhasználóról,  és ezzel ki tudjuk mutatni a változást a érzelmi állapotból adódó fiziológiai paraméterekre bontva.

[0015] Az érzelmi állapot ilyen típusú felmérésével megmutathatjuk a felhasználó számára, hogy változás történt az érzelmi állapotában, amellyel együttesen a karakterek egy vagy több hangulatjellel módosulnak.

A gyakorlati jelentősége a találmánynak igenis nagy, és lehetőséget teremt arra, hogy több valós használati módot alkalmazzunk, minthogy csak behelyezzünk egy  képet a szövegek helyett. Ezzel a nyomon követési móddal kiválthatunk alkalmazásokat vagy megváltoztathatjuk akár a  profilunkat is.

Reklámok

Új Nokia innováció” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.