Mi a Nokia Lumia 520 sikere?

A Nokia Lumia 520 volt tavaly a csúcs az okostelefonok világában, talán több okból is, ami közül a mérsékelt árfekvés az egyik pont. Az AdDuplex 2013 augusztus 14-i jelentése szerint a Nokia Lumia 520 volt a legnépszerűbb Windows Phone készülék a világon.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

nokia-lumia-520

A Nokia Lumia 520 jelenleg a Windows Phone alapú telefonok 30%-át uralja világszerte. A magyar piacon is nagy sikert aratott/arat főleg a mérsékelt árfekvése miatt, ami talán nem is véletlen. De mi lehet az oka, hogy világszerte ilyen jó fogadtatásban részesült? Olvasd tovább, hogy megtud azt a hét okot, ami a Nokia Lumia 520 sikerét adja.

Több szín közül lehet választani

Volt idők, amikor csak egy színű telefon lehetett vásárolni a szaküzletekben. A dolgok sokat változtak, és a Nokia egyik főszereplő az okostelefonok ezen érájában, mivel lenyűgöző színek közül választhatnak a leendő tulajdonosok.

Míg a legtöbb vállalat ajánlata feketében vagy fehérben ki is merül, addig a Nokia Lumia 520 kapható fekete, fehér, piros, kék és sárga színben. Ezen lenyűgöző színgyűjtemény által a Nokia Lumia 520 biztosan eléri, hogy kitűnj a tömegből. Nem kell hegyeket megmozgatni, hogy egy színes készüléket, amely megfelel az igényeidnek! /szubjektív kijelentés/

Megdöbbentő dizájn

Nokia-Lumia-520-Back

Azon kívül, hogy több színben is elérhető, a Nokia Lumia 520 egy lenyűgöző dizájnnal lett megáldva, ami a eloszlatja a felhasználók kételyeit, hisz az egész készülék a kezünkbe simul. A legtöbb okostelefon gyártó alumínium burkolatok tervezésében gondolkodik, ami persze egy lenyűgöző megjelenés ad – de milyen áron -. Azonban a Nokia le tette a voksát műanyag burkolat mellett, amely mellett biztosítja a sima és simulékony dizájnt.

Mi több, kapunk hozzá egy 4″-os IPS technológiájú, kapacitív multitouch-os LCD érintőképernyőt, amely emellett karcálló is egy bizonyos szintig. A méretei alapján – 64mm x 9,9 mm x 119,9 mm – olyan Nokia érzést biztosít, mely mellett a súlya körülbelül 124 gramm. A felbontás csak 400 x 800 pixel, ami a mérsékelt árfekvés miatt elengedhetetlenen, de nem is oly zavaró.

Optimális teljesítmény kínál

Bár a Nokia Lumia 520 ára viszonylag alacsony, a Nokia ezt nem rója a teljesítmény rovására. A Nokia Lumia 520 optimális teljesítményt nyújt egy “robosztus lélekkel”. A Nokia Lumia 520 egy dinamikus 1 GHz-es kétmagos (dual-core) Snapdragon S4 processzorral rendelkezik, amelyet 512 MB-os RAM-mal hoz össze a sors. Így a hardver jellemzői lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy végre high-end alkalmazásokat is tudjanak futtatni anélkül, hogy csorba essen a telefon becsületében.

Nem kell levenned a kesztyűt

A Nokia Lumia 520 nem csak egy újabb alacsony árfekvésű okostelefon a piacon, hanem olyan plusz funkciókat is ad a készülék mellé, amelyek ritkák ebben a szegmensben. Az egyik ilyen különlegesség, hogy tudod használni a telefont anélkül, hogy a kesztyűt le kelljen venned. A legtöbb okostelefon csak akkor használható ilyen esetben, ha  tényleges fizikai kapcsolat a kezelő bőre és az érintőképernyő.

Bár ez a funkció nem sokat jelent azokban az országokban, ahol a hónak vagy a nagy hidegnek nyoma sincs. Viszont az Északi-sark fele biztosan megállja a helyét ez a funkció – köztük nálunk is -.

A Microsoft Office ereje

A Microsoft Office megléte valóban az egyik legjobb tulajdonsága a Lumia 520-nak, amellyel létrehozhatunk és szerkeszthetünk dokumentumokat. Mivel a készüléken Windows Phone 8 operációs rendszer, így a Windows (7 vagy 8) használó üzletembereknek nagyon is kiváló lehetőséget teremt a használatára. Mivel a Nokia Lumia 520 ára körülbelül 24-25 ezer forint, így ez az egyik módja, hogy a Microsoft Office kéznél legyen. A Microsoft Office kétségtelenül a legnépszerűbb programcsomag Magyarországon is, amely talán a Lumia 520 egyik sikerének forrása is lehet.

Nem nagy a verseny ebben a szegmensben

Nem lehet tagadni, hogy a Nokia Lumia 520-nak nem sok vetélytársa van ebben az árszegmensben, ami határozottan egy jó ok a sikerre. Ebben az árkategóriában, ilyen tulajdonságok mellett kevés az olyan Android alapú készülékek, amelyek ára és tudása viszonylag azonos. Sőt mondhatjuk azt – már a példa kedvéért is -, hogy a legtöbb Samsung készülékek hasonló funkciókkal körülbelül 35 ezer forintnál vagy afelett kezdődik az ára.

Jobb szoftveres támogatás

A Nokia mindig is arra törekedett, hogy ügyfeleinek a lehető legjobb szolgáltatásokat adja. Ezért a Lumia 520 tulajdonosok is hozzáférhetnek a Nokia hely alapú szolgáltatáshoz, a HERE-hez. A finn cég igyekezett a legjobb szinten teljesíteni, hogy ezekkel a szolgáltatásokkal maximálisan kiemelkedjen a többi Windows Phone alapú készülék közül – persze, ami nem Nokia -.

A Nokia Lumia 520 valóban segített abban a finn cégnek, hogy talpra tudjon állni az okostelefon világban, miután a hatalmas veszteség keletkezett Symbian OS későn kezdett fejlesztési törekvései miatt. A legutóbbi jelentés megmutatja, hogy a Nokia Lumia 520 a Windows  Phone telefonok 30%-át uralja, mellyel egyértelműsíthető, hogy a Nokia Lumia 520 a mérsékelt árfekvésű okostelefonok favoritja.

Reklámok

Mi a Nokia Lumia 520 sikere?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.