Képernyőképek fedik fel a Normandy kezelőfelületét

Az @evleaks Twitter bejegyzésének köszönhetően képernyőképekről adtak tanúbizonyságot. Bár tudjuk, hogy lassan már sok lesz a Normandy-ból, viszont ne felejtsük el, hogy a mostani kezdőképernyő képek megérnek pár szót. Mint, ahogy az élő képeken és további hírekben is mutatták, a Normandy valószínűleg piacra kerülhet.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

gsmarena_001

Mint ahogy azt a képernyőképek is mutatják, a Normandy kezelőfelülete egy kezdőképernyőből és egy értesítési felületből áll – mint az eddigi új Asha telefonok esetében. A kezdőképernyő minden bizonnyal nagyon emlékeztet minket a Windows Phone 8 élő csempéire. Így először gyanúsnak tűnhet, hogy ez egy egyáltalán nem Android, de a BBM (Blackberry Message) alkalmazás ikonjának megléte erős bizonyítéknak számíthat. A kezdőképernyő tanúsága szerint nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy méretben is állíthatóak ezek a “csempék”, vagy 1 sorban 3 kisebb, vagy 2 sor elfoglalásával egy nagyobb és két kisebb “csempe”elhelyezésével.

Az értesítési terület – jobb oldali kép – a bevált standard Android értesítési területre alapszik, viszont itt egy úgynevezett App Launcher-rel bolondították meg az egészet. Vannak riasztások és ébresztőóra funkció, naptár, Skype, nem fogadott hívások jelzése, galéria és SMS értesítő. És ebből néhány közülük bővíthető is – már ha az Androidból indulunk ki -, mint például a naptár, galéria, telefon és SMS írás esetén. Ez az értesítési rendszer még azt is lehetővé teszi, hogy a menüben keresgélés nélkül meg nyissuk a nemrégiben megnyitott alkalmazásokat is -mint például az Asha 501 esetén -.

Az @evleaks állítása szerint a “Normandy két kezelőfelülete kölcsönhatásban van egymással”, ami azt jelentheti, hogy csak ez a két képernyőt fogja megkapni a felhasználó. Bár ez inkább lehetetlennek hangzik, hisz arról is lehet szó, hogy amit látunk az a csempés módja vagy a listanézete a menünek.

Azt is láthatjuk, hogy a Nokia Normandy talán kapható lesz dual-SIM változatban is, legalább is az állapotsorban jelzett ikonok alapján erre következtethetünk

Reklámok

Képernyőképek fedik fel a Normandy kezelőfelületét” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.