Újdonságok és új dizájn a Windows Phone 8.1-ben /UPDATE/

Legkorábban tavasz végére igért Windows Phone 8.1-es frissítésére még várni kell, de már most jelennek meg hírek olyan alkalmazásokról, fejlesztésekről, amik majd bekerülhetnek a következő rendszerfrissítésbe. Most ezekből fogunk meríteni, és majdan a folyamatosan frissülő hírekkel bővíteni fogjuk ezt a cikket is.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

A Windows Phone 8.1 hangalapú asszisztense – “Cortana” 

gsmarena_001 (1)

Egy videó tanúsága szerint a Microsoft személyi asszisztense egy kék kör alakú figura akar lenni, amely beszédet imitálva segít megtervezni az útvonalat a Tömegközlekedéssel, vagy automatikusan beállítja a szükséges emlékeztetőket.

[videó]

A jelentések szerint a Microsoft jelenleg gőzerővel teszteli a Siri-szerű asszisztensét, amit “Cortana” néven fejlesztenek.  Cortana neve bizonyára több embernek is ismerősnek hathat, hisz a Microsoft Halo-sorozatának egyik karakterét is így hívják, aki mesterséges intelligencia lévén alkalmazkodik és tanul. A pletykák szerint a személyi asszisztens is próbál minél természetesebb módon kommunikálni a Windows Phone felhasználóval, ezzel létrehozva egy barátságosabb kapcsolatot egy virtuális asszisztens és a készülék felhasználója között. A szoftver valószínűleg a Windows Phone 8.1 frissítésével érkezik, ami belekerülhet az Értesítési rendszerben egy új UI-val (kezelőfelülettel) együtt.

Új Nokia HERE Maps UI (kezelőfelület)

HERE-WP8.1

Fenti videó alapján bizony sokaknak feltűnt, hogy nem szokványos HERE Maps-ot láthattuk, hisz egészen más kezelőfelület fogadott minket. Mindazon által leszögezhetjük, hogy nem tűnik rossznak a jelenlegi kezelőfelület, de ami a Windows Phone 8.1-el érkezhető kezelőfelületet érint, merőben másra számíthatunk. Például a kereső sáv fent helyezkedik el, és mellette ott van folyamatosan a HERE logó, amely HERE alkalmazás választóként is funkcionál.

Szintén érdekes tény, hogy a Keresés és a Helyek funkció szintén eltűnt az alsó sávból.

XBOX Game Hub új kezelőfelülettel

Wp-game-hub

A fent látható videóban (Cortana-nál) és az itt látható kép tanusága szerint a Játékok alkalmazás is egy komolyabb frissítésen eshet át a Windows Phone 8.1-es kiadásában.

A Windows Phone 8.1-el érkező XBOX Games Hub rendes ráncfelvarráson eshet át, hisz a kép tanúsága szerint egy nagyon letisztult formavilágról és kezelőfelületről beszélhetünk. A játékok rácsszerűen vannak elhelyezve, nem pedig listaszerűen, mint a jelenlegi Játékok alkalmazásban. Továbbá nagyon úgy tűnik, hogy az XBOX SmartGlass is integrálásra kerülhet.

Új Értesítési Center

wp8notification1_1020_large

A Verge is megerősítette, hogy a fentebb kiszivárgott kép valódi, és Windows Phone 8.1-en fut. Az új “Akció Center” Windows Phone 8.1-ben fog megjelenni. Navigálását tekintve hasonlíthat az Android megoldásához (fentről lehetne “lehúzni”), ahol rögtön négy választási lehetőség lesz az alapvető gyors beállítások között: Wi-Fi, Bluetooth, Repülő Mód és a Vezető mód.

[videó]

Mind a négy gyors beállítás bekapcsolja testreszabható lesz, és alapvetően az Akció Center is megjeleníti a hálózat nevét, az akkumulátor szintet százalékos értékben és a dátumot.

Új hangerőszabályzók 

DnD_volume_WP81

A Windows Phone 8.1 frissítéssel új hangerőszabályzásban is részesülhetünk, melynél az előbbivel a csengőhang erejét, utóbbival az alkalmazások hangerejét állíthatjuk be.

Új Bing Podcast App

podcasts-main

Az új Podcast alkalmazás számos figyelemre méltó tulajdonsággal érkezik, aminek köszönhetően úgy néz ki, hogy egy jelentős előrelépést jelent a Zene+Videók podcast funkciójához képest, ami a jelenlegi Windows Phone-okat érinti. Ezek közé tartoznak a következők:

  • Bing, nem Xbox: az alkalmazás nevéből ítélve már a Bing csapat foglalkozik az alkalmazással és nem az XBOX, ahogy eddig láthatjuk
  • Szép, egyszerű felhasználói felület:  az alkalmazás egy egyszerű, letisztult felületet kapott 3 interfésszel: Most játszott, Kedvencek, Gyűjtemény és Nyisd meg a Podcastot.
  • Most játszott: ebben a nézetben a 3 szokásos navigációs gomb található, és most már változtatható lejátszási sebesség is! (lejátszhatod 1x-es, 1,5x-es és 2x-es sebességgel.)
  • Kedvencek és Pin: ez a nézet tartalmazza az összes olyan podcastot, amit kedvencnek jelöltél. Sőt a pinpodcast funkcióval annyi podcastot tűzhetsz ki a kezdőképernyőre, amennyit csak akarsz.
  • Gyűjtemény: ez a funkció teljesen úgy néz ki és úgy működik, mint a jelenlegi Zenék+Videó alkalmazásban a podcast résznél.
  • Nyisd meg a Podcastot: ez a funkció lehetővé teszi, hogy a Bing keresőn keresztül podcast csatornákat keressünk, belehallgathassunk és URL cím alapján vagy a kereső segítségével felvegyük az adott podcast csatornát az alkalmazásba.
  • Megosztás: A Podcast alkalmazás mostantól támogatni fogja a megosztást – megoszthatod a podcastot másokkal e-mailben, az Üzenetek alkalmazásban, a OneNote-tal, vagy akár NFC-vel is.

Új navigációs sáv

Navigation_Bar_WP81

A képernyőképeken is látható, hogy az új navigációs sáv már a képernyő részét fogja képezni. Lehetőségünk lesz beállítani, hogy hogy viselkedjen. Például: automatikus elrejtés vagy automatikus mutatás, navigációs sáv színe (sötét legyen vagy egyezzen a csempék színével, telefon hátterével).

Záróképernyő, új Zene UI és advertising ID

wp81screens

Az új optimalizált záróképernyőn sokkal nagyobb lesz az óra. Valamint az XBOX Zene is új kezelőfelületet és dizájnt kap, és egy új funkcióval, az úgynevezett “reklám azonosítóval” bővülnek a beállítási lehetőségek. Ez úgy tűnik, hogy képes lesz vizsgálni a reklámokat az alkalmazásokon belül, amellyel a kártékony reklámok még jobban kiszűrhetőek lehetnek.

Új “Vetítsd a képernyőmet” funkció,  Kép+kamera beállítások, és új NFC támogatás

playto_photos_nfc

A “Vetítsd a képernyőmet” funkció segítségével lehetőség nyílik a képernyőnk megosztására TV, monitor vagy projektoron keresztül – akár USB kapcsolattal is! Új beállítási lehetőségeket kap a kamera és a fotó kezelő is. Továbbá az NFC is egy nagy újítással érkezhet, melynek köszönhetően alkalmas lesz NFC képes telefonunk érintés alapú fizetésre, és zárold képernyő esetén is aktív maradhat a kapcsolat.

Új Megosztás UI, új Battery Power Sense és új beállítási lehetőségek az üzeneteknél

WP81_Screens

Új felületet kap a Megosztás, melynek révén kategóriákra lehet majd szedni a különböző megosztási funkciókat. Az új Battery Power Sense alkalmazással betekinthetünk a telefon lelkében és megnézhetjük, hogy mely alkalmazások futnak a háttérben valamint, hogy egyes alkalmazások mennyi energiát emésztenek fel az akkumulátorunk üzemidejéből. Az üzenetküldésnél is érkeznek kisebb ráncfelvarrások és kisebb beállítási lehetőségek is.

Új naptár nézet és új Sync Across alkalmazás

WP81_Screens1

A naptár egy új heti nézettel fog bővülni, ezzel számos dolgot megkönnyítve a felhasználók számára. A következő két képernyőkép mutatja az Bing Apps alkalmazást, mely magában integrálja a Sync Acrosst. Ezen alkalmazás segítségével beállíthatjuk a szinkronizálási beállításokat minden egyes appon belül, amely bármilyen szinkronizációt végez, mint például a Bing Hírek esetén.

Reklámok

Újdonságok és új dizájn a Windows Phone 8.1-ben /UPDATE/” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.