Megjelent a Nokia Imaging SDK 1.2 béta verziója

A Microsoft által szervezett BUILD fejlesztői konferencián a Nokia bemutatta a képalkotó szoftverfejlesztő-készletének (SDK) legújabb, béta verzióba lépett változatát a fejlesztők számára. A legújabb verzió (1.2) támogatja a Windows-t és a Windows Phone 8.1-et is, továbbá új animált GIF készítésének támogatását, új szerkesztési lehetőségeket – mint például a “szelektív” szerkesztés -, több mint 50 filtert, effektet kap kézhez a fejlesztő. Na és persze a fejlesztések se maradhattak ki.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

A Nokia Imaging SDK egy nagyon izgalmas “könyvtár” a fejlesztők számára a képmanipulációs eszközök terén, amely segíti őket abban, hogy remek, gyors képalkotó alkalmazásokat tudjanak készíteni Windows Phone 8-ra és 8.1-re.

nokia-imaging-sdk-1.2

Újdonságok a v1.2 Beta-ban:
 • Részleges JPEG dekódolás
  Ez a technológia hozzáférést biztosít a Random Access JPEG (RAJPEG) segítségével a villámgyors előnézetek készítéséhez, forgatáshoz és vágáshoz nagy felbontású képeknél, mindezt a JPEG képek teljes mértékű dekódolása nélkül végrehajtva.
 • Visszamenőleges kompatibilitás a Nokia Imaging SDK 1.0 és 1.1 verzióival
  Az SDK frissítés továbbra is fenntartja API kompatibilitást, és lehetővé teszi a zökkenőmentes frissítést a fejlesztőknek, ha esetleg egy korábbi verziójú SDK-t használnak. Az API-ban továbbra is rendelkezésre állnak a “both managed” (C# és Visual Basic) és natív (C++) fejlesztői kódok, így továbbra is könnyen használhatóak, és most jönni fog hozzá egy sor intuitív osztály és metódus.
 • Windows és Windows Phone 8.1 támogatás
  Hogy el legyenek kerülve a konvergenciák az egyes Windows platformok között, az SDK-ban elérhető a Windows 8.1-hez (x86 és ARM) és a Windows Phone 8.1-hez szükséges könyvtárakat. Ez egyetlen kódot tartalmaz API szünetek nélkül, amely lehetővé teszi, hogy könnyű legyen az átjárhatóság a teljes platform ökoszisztémáján belül.
 • Több mint 50 filter, effekt és fejlesztés
  Az SDK tele van hatásokkal, szűrőkkel és fejlesztésekkel, mint az egyszerű (automatikus javítás, keret és fényerő állítás) és fejlett (chromakey funkciók, állítható RGB szintek, színárnyalat és telítettség) funkciók. Az SDK tartalmazza az Interactive Foreground Segmentation, Lens Blur és szimpla-képes HDR effektet is.
 • “Görgessd a saját szűrőidet”
  Létrehozhatsz teljesen egyedi szűrőket a saját, egyedi hatásaiddal “tuningolva”
 • Vágás, átméretezés, forgatás és visszavonás
  Az SDK támogatja a vágást, forgatást és átméretezést. A Reframing API-nak köszönhetően a forgatást és vágást akár egy lépéssé lehet összekapcsolni. Mi több, igénybe lehet venni a beépített korlátlan visszavonás funkciót, így több szűrőt és kombinációt próbálhatunk ki anélkül, hogy bármilyen változás elveszne.
 • Mozgóképek támogatása
   Az 1.2-es frissítésben létrehozhatsz a Cinemagraph-hoz hasonló animált szekvenciákat a saját Animated GIF APi és a Image Aligment API segítségével, amely segít a kész kép stabilizálásában. A Windows Phone 8.1-ben fotósorozat mód megjelent, amivel  mini filmeket készíthetünk rendkívűl gyorsan.
 • Szelektív szerkesztés
  A Local Blending-nek (“helyi keverés” ronda magyar fordításban) és a Custom-effect Block Processing-nek (egyéni-effekt blokk feldolgozás) köszönhetően az SDK még hatékonyabban tud működni, melynek keretében szelektálja a kép feldolgozásánál keletkező részeket a teljes képfeldolgozás igénylő procedúra helyett.
 • Használd a kamerát, mint egy forrást
  A Camera Helper API-nak köszönhetően könnyebb hozzáférést biztosíthatunk a kamera funkcióihoz.
 • Hatékonyság a low-spec (“gyenge” tulajdonságú) telefonokon
  Optimalizálja a teljesítményt és a memóriát, így szép képalkotási tapasztalatokkal bővíthetjük tudásunkat “alacsony árfekvésű” telefonoknál is.
 • A teljes felhasználói élmény ellenőrzése
  A Nokia Imaging SDK megadja a lehetőséget a teljes kontrolhoz azon alkalmazásaid esetén, melyett az UX segítségével készítettél.

Videó az új Nokia Imaging SDK-ról

További információkért és a letölthetéshez látogass el a Nokia fejlesztői oldalára.

 

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.