A Windows Phone 8.1 GDR2 támogatni fogja a 2K-s kijelzőt és a Snapdragon 805 chipsetet

Mint arról korábban is beszámoltunk, két továbbá frissítés megjelenését tervezi a Microsoft a Windows Phone 8.1 “sorozatban” és majd a Windows Phone 9 megjelenését tervezik 2015 elejére. A Windows Phone 8.1 GDR2-es frissítése különösen érdekesnek fog tűnni, hisz most még “szélesebb körű” támogatást kaphat vele a mobil operációs rendszer.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

Windows Phone 8.1 (Blue), Concepts1

Még akkor is, ha csak egy kisebb információmorzsáról van szó, fontos jelentősége van a Windows Phone további jövőját illetően. Ugyanis a GDR2 támogatni fogja a 2K-s kijelzőket (bármennyire is felesleges) – a 2K a full HD felbontás (1920×1080 pixel) kétszeres mérete – és a Qualcomm legújabb Snapdragon 805-ös lapkakészletét. A Windows Phone 8.1 jelen állásában is rengeteg fejlődött, hisz két új kijelző felbontással – egy qHD-s (960×540 pixel) és 854×480 pixel felbontású kijelzőket is támogat – és akár a Snapdragon 800-as lapkakészletével is “felszerelhető”. De hogy a jelen konkurencia mellett az úgynevezett “csúcsot” is le tudják tenni az asztalra, ahhoz már legalább 2K-s kijelző és Snapdragon 805 támogatás szükséges.

Bár talán logikusabb lépés lenne az eggyel korábbi frissítésbe beleintegrálni ezeket a lehetőségeket, de valószínűleg a Microsoft is inkább kivár, hisz a jelen újításokkal már akár nagy robbanás lehet a piacon a Windows Phone érdekeltségében.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.