Ott voltunk: Nokia Truck Roadshow

Idén kis hazánkba is ellátogatott a Nokia nagy fekete kamionja, ami rengeteg mindent rejtegetett magában. Sok új dolgot mutattak be, de részletek tovább olvasva tárulnak elétek.

Egy hatalmas fekete Nokiás kamion “díszelgett Budapesten a Kopaszi-gát kellős közepén, és persze nem hagyott senkit unatkozni ez a kis “létesítmény”. Sajnos az idő nem volt éppen kegyes, így voltak egyesek, akik könnyedén bőrig ázhattak, míg oda értek a kamionhoz. De aki egyszer oda is ért, azt biztos, hogy nem érte csalódás.

Egy kis “konferencia” – de inkább nevezzük bemutatónak -keretén belül bemutatták a Windows Phone 8.1 legjavát, az újdonságoktól kezdve a egészen Cortana-ig bezárólag szinte mindent. A bemutató alatt Detkó Dávid – Nokia Fotós Nagykövete (nyílván senkinek nem kell bemutatni) – is tartott egy kis prezentációt a Nokia Camera és a Nokia kamerás tudásaiból, sőt privát beszélgetésnél még tanácsokat is adott az illetőknek.
És ez miért volt ilyen fontos? Hát azért, mert nem csak fanok látogattak el a roadshow-ra, hanem bizony voltak “külsős” emberkék is, akik nem ritkán tátott szájjal nézték a trükköket. Szószerint a csodálat, csodálkozás, meglepettség ült le az arcukon.

Ez persze mindenképpen jót jelnek tekinthető, akárki, akármit is mond. És bár néhányan nem először láttuk a Nokia Lumia 1020 bemutató videóját, azért mindenképpen érdemes volt újra megnézni. Annál is inkább mert egy ötletes háttérfény-játék is dukált, ahhoz, ahogyan a fényrészecskék a kamerán keresztül eljutnak a kijelzőig.

A bemutató alatt kisebb “titkokról” is lerántották a leplet, mint az új MD-12 vezetéknélküli hangszóró (lentebb részletezve lesz) és, hogy a Nokia Lumia 630/635 család fog a leghamarabb piacra kerülni kis hazánkban.

És most jöjjenek a roadshow sztárjai:

I. Nokia Lumia 630/635 család

WP_20140425_14_57_57_Pro

Ez a kis tenyérbe simuló újdonság a Lumia 630 szellemi utódjaként fog a piacra lépni. Az előre látható árról csak annyit mondtak a roadshow-n, hogy körülbelül 50-60 ezer forint környékén kerülhet a boltok polcaira.

Két fontos dolgot érdemes tudni a “hármasikrekről”: Mindegyik telefon szinte ugyanazon műszaki alapokon nyugszik, és a Lumia 630-ból lesz egy és két SIM-es változat is.

Kicsi rá az esély, hogy valaha is a szolgáltatók kínálatába kerül a dual SIM-es változat, de a kártyafüggetlen piacon mindenképp elérhető lesz, és plusz öröm, hogy a Windows Phone 8.1-nek köszönhetően már akár 128 GB-os memória kártyát is elhelyezhetünk benne.

WP_20140425_14_57_35_Pro

Cserélhető hátlap, többféle színvariáns, memória bővítés, Nokia minőség. Nagyjából ezzel ki is lett majdnem vesézve a Nokia Lumia 630/635 trió, viszont tényleg lehet érezni rajta, hogy az olcsóbb árszegmensben fog landolni. És ezt mondom úgy, hogy egymás után volt a Lumia 930 és a 630 a kezembe. Nem bántó a műanyag, javarészt matt a felület, nem csúszkál, kényelmesen a tenyerünkbe tud simulni. Egyetlen nagy hátrány (legalábbis részemről) az exponáló gomb hiánya. Megszokható, de nyílván ez is a költségcsökkentés egy része volt.

WP_20140425_14_57_45_Pro

Az egyszer biztos, hogy egy nagyon szép, használható, aranyos darab és persze emelett egy remek társ lehet a mindennapokban.

/További fotókat a készülékről megtaláljátok a közösségi oldalainkon/

II. Nokia Lumia 930

WP_20140425_14_53_40_Pro

Igen! Ez az a prémium kategória, amiről a Nokia igazán híres. Ez egy Nokia, egy prémium zászlóshajó, egy fémbe csomagolt, színes szépség, amit nem szabad figyelmen kívűl hagyni. A Nokia Lumia Icon globális verziója hivatalosan a Nokia Lumia 930. A Lumia 920 szellemi utódjának is tekinthetjük, de azért mégis fejlődés a Lumia 920-hoz képest.

Érdekesség: A Nokia Lumia 930 kijelzőjét védő üvegburkolatát speciális módon kezelik, így a csiszolás, polírozás készülékenként 40 percet vesz igénybe. (Tessék ezt észben tartani).

WP_20140425_14_54_51_Pro

A telefonon érezni lehet, hogy abból van ami, bár könnyebb, mint a 920, de mindenképpen dícséretes munka. Kellemes érzetet kelt a fém keret, és természetesen ezzel a prémiumság is növekszik. Beépített Qi alapú vezetéknélküli töltés bele lett ismét integrálva a telefonba, így nem kell külön covert venni a telefonhoz, ha vezetéknélkül szeretnénk tölteni.

WP_20140425_14_54_09_Pro

De a legjobb! Ez is Lumia, ugyanolyan színes egyéniség, mint az összes többi Lumia a Nokia családban. Továbbá a 20 megapixeles, a 6 lencséből álló Carl Zeiss (Bocsánat! Most már csak ZEISS) optika, az optikai képstabilizátor (OIS), és a PureView technológia továbbra is egy fontos meghatározója lesz a telefonnak.

Árat és érkezési időt nem nagyon emlegettek, de valószínűleg valahol a Nokia Lumia  1520, 1020 és a 1320 között foglal majd helyet.

/További fotókat a készülékről megtaláljátok a közösségi oldalainkon/

III. Nokia MD-12

WP_20140425_15_10_15_Pro

Mit érne az új MESTERHÁRMAS hordozható vezetéknélküli hangszóró nélkül? Hát biztos, hogy nélkülönözhető, de ezt azért kár lenne kihagyni.

A kis tenyérben megbújó hangszóró eszméletlen alkotás – és ezt vegyük úgy, hogy tényleg nincs olyan hűdenagy lapát kezem -. Egy kis pocket speaker-nek is nevezhetnénk a Nokia új kiegészítőjét, de nem ez csak ez teszi olyan érdekessé és szerethetővé a tartózékot.

Hanem az is, amit tud ez a kis eszköz. Bár videó nem készült róla, de akik ott voltak, valószínűleg mind nagyot néztek – még jó magam is -. Eszméletlen hangerő van ebben a kis hangszóróban, és még nagyobb hangerő esetén se rezonál be, vagy recseg.

WP_20140425_15_09_14_Pro

Itt is meg van a Nokia minőség, de akkor mégis mivel tud többet? Először is NFC párosítással működik, de a legnagyobb dolog, amitől az mindenki meglepetten felfigyelt, hogy mélyhang-sugárzásra képes. De mégis hogyan? Hisz nincs benne mélynyomó egység. Nincs hát! A titok nyitja az alján elhelyezkedő ki gumírozott talp, ami teljes egészében lefedi a hangszóró alját. És ez a gumírozott talp olyan módon veri vissza a hangokat, hogy úgy tűnik, mintha egy mélynyomó is társulni hozzá.

És meg kell jegyezni, hogy ez a hatás csak akkor működik, ha a gumitalp valami szilárd felületet ér. Mert ha csak a levegőben lóbáljuk, akkor ugyanúgy fog szólni, mint egy mezei hangszóró – Persze sokkal minőségibb a hangzása, mint egy mezei hangszórónak.

Egy szó, mint száz: Kellene! És ezzel már rengeteg mondtam.

/További fotókat a készülékről megtaláljátok a közösségi oldalainkon/

Végszó:

Mindenképpen egy nagyon jó program volt a roadshow, és mondhatni megérte még elázni is miatta, mert ami a kamionban várt az nem csak pusztán a fanok mekkája, hanem a megtestesült gyönyör, amit a Nokia csak nyújtani tud.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.