Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 10. rész – VÉGE

Végszó

A Lumia 630 ugyanaz a nyerő kombó, mint  az értékesített Lumia 520-ak milliói: egyszerű, mégis strapabíró kialakítású, jó egyensúlyt teremt a szolgáltatás és a kedvező ár. Nem lennénk meglepve, ha megismételne egy újabb bravúrt a korábbiakhoz hasonlóan, és ezzel a Lumiák következő csillagaként tündököljne.

A Nokia jó munkát végzett a Lumia 630 megtervezésekor – a kocka design az Asha és az X sorozatot idézi, letisztult, és megfelelő keverékét biztosítja a friss és ismerős dizájnnak. Választhatunk hozzá sokféle, színes cserélhető hátlapot.

live_630

A képernyő mérete a másik, ami egy nagyon jól kijátszott lépés lett – nagyobb kijelző, mint a Lumia 520 és 525 esetén, de mégsem akkora, mint a 625-nél. A ClearBlack technológia lehetővé teszi, hogy különbséget tudjunk tenni, míg a 4 magos processzor minden bizonnyal könnyebben gyorsítja fel a dolgokat. Az állóképek minősége kellemes meglepetés volt, és a telefon a legújabb Windows Phone 8.1 végleges változatával érkezett.

A Nokia, mint mindig, most is adott néhány értéknövelő extrát a telefonhoz: a helyalapú és navigációs csomag, a Cinemagraph és a Nokia Camera fejlett képalkotó technológiája, a funkciókban gazda Nokia Creative Studio-val az állóképek még jobbak lehetnek, és megkapjuk a Storyteller-t teljesen ingyen az Áruházból.

A Nokia Lumia tele van olyan funkciókkal, amit minden bizonnyal a felhasználók is értékelni fognak, és kapunk egy hardvert, amivel képesek leszünk kezelni a feladatokat napról napra. A kiváló képminőség valami elképesztő volt, és nem is igazán vártunk ilyet tőle, hogy őszinték legyünk. És mivel a Dual SIM verzió (ami nagyon jó, és kell) is megegyezik tulajdonságokban, ezért ő lehet az egyik, aki majd vezetni fogja az eladásokat.

A Nokia Lumia 630 Dual SIM ára csak 15 euróval több (nálunk hivatalos viszonteladónál most 50 990 Ft), mint a normál változat, és ez az első WP alapú telefon, amely rendelkezik Dual SIM képességekkel. Ha esetleg LTE-re lenne szükségünk, akkor a Lumia 635 plusz 15 eurós többletköltséget jelent a Dual SIM változat után.

nokia-lumia-630-dual-sim-1Nokia Lumia 630 Dual SIM

 nokia-lumia-635-2
Nokia Lumia 635

De nézzük, hogy a Lumia 630 árából mi mást választhatunk az akuális piacon.

A Nokia Lumia 625 egy nagyobb IPS kijelzővel hódít, de viszont nincs benne ClearBlack technológia. Képes 1080p-s felvételek rögzítésére, van benne LED-es vaku, egy előlapi kamera és képes kezelni az LTE hálózatokat. Az is biztos, hogy meg fogja kapni a WP 8.1 + Lumia Cyan frissítést hamarosan (június végére várható).

nokia-lumia-625-3

A Samsung Galaxy Ace egy másik ajánlat. Kapunk egy 4″-es TFT WVGA kijelzőt és mellé egy Snapdragon 400 chipsetet kétmagos Krait processzorral. A kamera felbontásban megegyezik a Lumia 630-al, és ebben benne van az LTE támogatás ugyanazért az árért, amennyiért a Nokia a Lumia 630-at kínálja. Az Ace 3 az Android 4.2 Jelly Bean-t futattja (természetesen a TouchWiz felülettel), de nagy a valószínűség, hogy soha nem fog látni a telefon KitKat-et.

samsung-galaxy-ace-3

A nemrég bejelentett Android KitKat alapú Motorola Moto E még olcsóbb és kettős SIM támogatásával bír. Csakúgy, mint a Lumia 630 esetén, itt is választhatunk különböző színes, cserélhető hátlapot. Kapunk egy 4.3″-es kijelzőt, bár a felbontása nagyobb qHD felbontású. A Moto E két Cortex-A7 maggal dolgozik a négy helyett, de úgy tűnik, hogy az operációs rendszer kezelése problémamentes. Plusz a Motorola igérete szerint megkapja a következő Android frissítéseket.

motorola-moto-e-3

A Sony-nál két vonzó ajánlat jöhet szóba – az Xperia E1 és az Xperia M, mindkettő kapható Dual SIM-es változatban. Árazás szempontjából néhány euróval olcsóbb a Lumia 630-nál és mindkettő készülék 4″-es kijelzővel rendelkezik. Az Xperia E1 kevésbé izgalmas WVGA kijelzővel bír, kapunk 3 megapixeles kamerát, kétmagos Cortex-A7 processzort félgigányi RAM-al, de erre legalább úton van az Android KitKat. Az Xperia M egy FWVGA kijelzőt birtokol, jobb 5 megapixeles kamerával, kétmagos Krait processzorral, 1GB RAM-al, de erre valószínűleg nem jön a KitKat.

sony-xperia-e1-1Sony Xperia E1

sony-xperia-m
Sony Xperia M 

Végül, még nagyobb kijelzőt kaphatunk kevesebb pénzért a Nokia XL és az Android kiséretében. A érdekesség az egészben, hogy egy 5″-es kijelzőhöz kapunk egy nem élesebb WVGA felbontást, kevesebb feldolgozási teljesítménnyel. A Dual SIM lehetőség itt is rendelkezésre áll.

nokia-xl-dual-sim-2

A Nokia Lumia 630 nincs egyedül a piacon, de elég erős ahhoz, hogy ne lehessen rá nyomást gyakorolni. A hagyományos, egy SIM-es változat tűnik egy remek lehetőségnek a Lumia 520-al szemben, hisz a képernyő, az új chipset és az új funkciókkal ellátott Windows Phone 8.1 magasra emeli a pálmát. A Dual SIM verzióval viszont extra kényelemre tehetünk szert, és ezzel együtt jelenleg egyedülinek érezheti magát ezen a ponton.

Vége
Tetszett? Mond el véleményedet hozzászólás formájában vagy chatszobánkban

A teszt a GSMArena.com Nokia Lumia 630 review – Bottom up című írásának fordítása

Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 10. rész – VÉGE” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .