Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 2. rész

Lumia 630 kicsomagolása

Így, hogy a Nokia Lumia 630 egy megfizethető okostelefon, ezért nem kínál valami sokat a kiskereskedelmi csomag. A készülék mellett csak egy nyomtatott használati utasítás és egy A/C adapter kapott helyet. Ennyi – nincs USB kábel, nincs headset. Ez pont épp a Lumia 520 javára válik – egyszerű, olcsó, de ott legalább ezek is megtalálhatók.

Nokia Lumia 630 áttekintés 360°-ban

A Nokia Lumia 630 129,5 x 66,7 x 9,2 mm-es méretekkel büszkélkedhet, míg a súlya 134g. A telefon 0,5″-el nagyobb kielzővel bír, mint a Lumia 520 esetében, így 1 cm-el magasabb és 3 mm-el szélesebb. A Lumia 630-al megszerzett plusz 10g súly talán egy nagyobb akkumulátort sugall.

360rotate_630A 3D-s megtekintéshez kattints a képre

Design, gyártási minőség és kezelhetőség

A Nokia Lumia 630 hátulja teljesen matt műanyagból készült, az első oldalát egy harmadik generációs Gorilla Glass védi. Ez kevésbé rizikós, mint a Lumia 520 esetén, de az oldalai az új Asha stílusból és az X sorozatból lettek merítve.

Ha eddig is tetszett a színes kínálat a Lumia 520-nál, akkor a Lumia 630 sem fog csalódást okozni. Valaszthatunk hagyományos fehér és fekete színűt, világos narancssárgát, világos zöldet és világos sárgát. A cserélhető hátlap teljesen körbeöleli a készüléket. Nincs külön hátlap a kiskereskedelmi csomagban, de ha kell egy pluszba, akkor meg kell venni.

gsmarena_005További képekért kattints a képre

Hozzánk egy fekete Lumia 630 érkezett, ami elég jól elfedi az ujjlenyomatokat. Ha ki van kapcsolva a telefon, akkor a ClearBlack kijelző szinte beleolvad a telefon fekete keretébe (ami egyáltalán nem kicsi).

A Lumia 630 a szokásos, egyszerű és minimalista formával rendelkezik, amit manapság egy Nokiától elvárnánk – legyen az Asha, Android és Windows Phone telefon. A telefon friss és hívogató kinézettel csábít. Köszönhetően a matt műanyagnak egy jó fogást biztosít, és kellemes, kényelmes érzéssel tölt el a kezelése.

gsmarena_017További képekért kattints a képre

Kijelző

A Nokia Lumia 630-ban egy 4,5″-es ClearBlack IPS kijelző van FWVGA felbontással (480 x 854 pixel). A pixelsűrűség 218 ppi, amely megfelelő élességet és képminőséget produkál.

gsmarena_001További képekért kattints a képre

A színek nagyon ütőssek, a látószög pedig elég tisztességes. Kevés a szín és kontraszt veszteség akkor is, ha a telefont elég extrém szögben tekintjük meg.

Itt egy mikroszkópikus kép a kijelző RGB mátrixáról – ez nem a szokásos pixel elrendezés.

micro_630

Bár láthatunk feketéket és a pixelsűrűség is átlagosnak mondható a Lumia 630-nál, azt mégis meg kell jegyezni, hogy a kontraszt jó, különösen ebben az árkategóriában.

brightness_630

A napfényben való olvashatósági tesztben az okostelefon több, sokkal drágább terméket is maga mögé utasít.

Napfény kontrasztarány

sunlight_630

A Nokia a Lumia 630-ba is beleintegrálta a saját fejlesztésű “Színprofil” alkalmazását, amely lehetővé teszi, hogy beállítsuk a telítettséget és a színegyensúlyt olyanra, amilyenre szeretnénk. A kijelző bállításánál hasznos a “fényerő” opció – mivel a Lumia 630-ban nincs környezeti fényérzékelő, ezért a fényerőt 3 alapértelmezett Windows Phone profillal tudjuk beállítani – alacsony, közepes és magas. Ezt különösen hasznosnak tartjuk.

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK -> 3. rész: Irányítás, akkumulátor-élettartam, kapcsolatok

A teszt a GSMArena.com Nokia Lumia 630 review – Bottom up című írásának fordítása

Reklámok

Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 2. rész” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.