Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 8. rész

Kiváló 5 megapixeles kamera

A Nokia Lumia 630 egy 5 megapixeles, autofókuszos kamerával érkezik, bár hiányzik a LED-es vaku és a dedikált kamera gomb is. A Nokia létrehozott egy saját alkalmazást minden Lumia okostelefonra, ami a Nokia Camera nevet viseli.

A (Nokia) Camera felülete nagyon ismerős – beállíthatunk fehéregyensúlyt, fókuszt, ISO-t, záridőt akár 1 másodpercig és expozíciót. Választhatunk 5 megapixeles felbontást 4:3-as arányban és 3.7 megapixeles felbontást 16:9-es arányban, nincs más felbontási lehetőség.

nokcam_630További képekért kattints a képre

Ezen felül, több kamera funkciót is elérhetünk alkalmazásokon keresztül. A Lumia 630 is rendelkezik a Nokia Cinemagraph-al (animált képek), de telepíteni lehet rá a Nokia Panorama-t is. Mint kiderült, a legújabb Panorama verzió már tud panoráma képeket készíteni “portré” és “tájkép” módban is. Álló módban egy 4700×2600 pixel felbontású (12.5 megapixel) képet kapsz, míg a fekvő módban (tájkép) 180°-os 8150×1400 pixel felbontású (11.4 megapixel) képet rögzíthetünk. Annyira könnyen megoldja a feladatot, hogy ehhez képest a Sony legújabb zászlóshajója, az Xperia Z2 szégyenben marad.

A panorámaképnél úgy tűnik, hogy minden rendben van, a megtoldott részletek lehetnének egy picivel jobbak, de persze mindkettő panoráma mód messze jobb, mint bármi, amit elvárhatnánk egy ilyen telefontól.

Letölthetünk több más alkalmazást is a Windows Phone Áruházból, mint például a Refocus.

pano_630További képekért kattints a képre

Mivel 5 megapixeles érzékelő van a Lumia 630 hátoldalán, ezért nem vártunk el sokat az állóképektől, de a telefonnak sikerült meglepnie minket. A részletessége az egyik legjobb az 5 megapixelesek bajnokságában, még akkor is ha nem ez a legrangosabb liga, de a kontraszt is épp olyan jó, mint a színvisszaadás. A zajokat jól szűri, és a megoldott részletek is lenyűgözőek. Szerethető benne a teljes feldolgozás is.

A makró felvételek csodálatosak, méréseink alapján kb. 3 cm távolságból már lenyűgöző részleteket csíphetünk el.

Gyönyörködjünk a képekben.

image_630További képekért kattints a képre

Fénykép-minőség aránya

Az 5 megapixeles “mesterlövészek” egyre ritkábbak manapság, de azért néha eljut hozzánk olyan, aki egyre jobb és jobb e téren. A Lumia 630 nem hagy kívánnivalót maga után a 3 tesztképen, a feladatot nagy részletességgel végzi, nagyon kevés zajjal és pontos színekkel. Ez ugyanolyan jó, mint a Lumia 625 és 520 esetén, de úgy tűnik, hogy néha nagyobb élességet alkalmaz, mint a többiek. Összehasonlítva a Samsung Galaxy Ace 3-al, nagyjából egyforma jók.

picc_630Az összehasonlításért kattints a képre

Lelkesítő HD videófelvétel

A Nokia Lumia 630 kamerája arra is képes, hogy 720p-s 30fps-es videófelvételt készíthessünk. A videókat MP4 fromátumban tárolja, melynek bitrátája 10 Mbps. A Lumia 630 a videókat sztereó hanggal képes rögzíteni, mely 128 Kbps-es bitrátával és 48 kHz-es mintavételi frekvenciával dolgozik.

A videórögzítő felülete nagyjából ugyanaz, mint a fénykép-készítő részénél. A lehetőségek a fehéregyensúlyban és a manuális fókuszban merülnek ki. Azt is beállíthatjuk, hogy a 720p-s felvételeket 24, 25 vagy 30 filmkocka/másodperces sebességgel vegyük fel. A Lumia 630 lehetővé teszi, hogy a hangoknál a basszust szűrjük (kikapcsolva, 100 Hz vagy 200 Hz). Koncerteken és bárokban a 200 Hz-es szűrővel jobb hangokat vehetünk fel.

camc_630További képekért kattints a képre

Nos, a rögzített részletek a videón már nem olyan lenyűgöző, mint az állóképek esetén, de a színek és a kontraszt itt is nagyon jó.

Itt egy 30 másodperces minta a videóról, ami feltöltésre került a YouTube-ra.

youtube_630

A teljes hosszúságú, eredeti 720p-s 30fps-es videót innen tölthetitek le.

Videó-minőség aránya

A Nokia Lumia 630 készen áll arra, hogy versenybe szálljon a videókép összehasonlítókkal. Az oldal tájékoztatást ad arról, hogy mit kell keresni. Láthatjuk, hogy jó fényviszonyok között egyaránt jól teljesít, mint a többi Lumia telefon ebben az összehasonlításban, és jobb, mint egyesek a gyenge fényviszonyok között

videocomp_630Az összehasonlításért kattints a képre

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK -> 9. rész: Webböngészés, előre telepített alkalmazások

A teszt a GSMArena.com Nokia Lumia 630 review – Bottom up című írásának fordítása

Reklámok

Nokia Lumia 630 – Alulról felfelé – 8. rész” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.