A Nokia felvásárolta a Medio Systems-et a HERE szolgáltatások javításának érdekében

A Nokia bejelentette, hogy HERE leányvállalat a seattle-i Medio Systems felvásárlását tervezi, mellyel a HERE térkép és térképészeti szolgáltatásait javíthatják.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

HERE_Maps_PC

Mint arról a Nokia is beszámolt, a magántulajdonban lévő Medio még 2004-ben alakult, mely saját felhő-alapú prediktív elemzői motorjával valós idejű adatokat gyűjthet a csatlakoztatott eszközökről és érzékelőkről. A cég egy hivatalos közleményt is kiadott, mellyel kijelentette, hogy a Medio mostantól a HERE térképészeti szolgáltatásait fogja növelni:

A Medio “okosadatokra” építő szolgáltatása lehetővé teszi, hogy javítsa a térképészeti és helymeghatározási szolgáltatásokat úgy, hogy a helyzettől függően személyreszabott előrejelzéseket és tapasztalatokat osszon meg emberekkel és vállalkozásokkal. Ez azt jelenti, hogy egyéni étterem ajánlásokat, útvonalakat ajánlhatunk más felhasználóknak, amely megfelel az illető valós időben gyűjtött vezetési stílusához. Vagy segítséget nyújthatunk vállalkozások számára, hogy személyreszabott ajánlattal szolgálhassanak az ügyfeleik számára.

A Nokia azt is elmondta, hogy a Medio technológiáját meg fogja osztani a másik két divíziójával, a hálozatokkal és a technológiákkal foglalkozó részlegével is. Az akvizíció várhatóan hivatalosan július végén fog lezárul. A konkrét pénzügyi megegyezés feltételeit még nem hozták nyílvánosságra.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.