A Nokia Android alapú csatlakoztatható kamerákat tervez?

Mint tudni illik, a Nokia képalkotó technológiája és a bátorsága, hogy mindezt okostelefonokba építse, egy hatalmas teljesítmény. Már ha a Nokia 808 PureView-re és a Lumia 1020 gondolunk, rögtön az okostelefonos képalkotás 2 mérföldkövével állunk szembe. Persze vannak még eszközök, melyek pályáznak a díjra – mint a Samsung Galaxy S4 Zoom vagy a Galaxy K Zoom -, de egyszerűen nem tudják legyőzni a Nokia alkotta képminőséget. Bár most már maga a PureView márka a Microsoft keze alá került, de a Nokia továbbra is birtokolja a technológiát és a vele járó szabadalmakat, ami persze lincenszelhető a Microsoft és mások számára is.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

Nokia-Lumia-10201

Nos, mivel nincsen belátható jövőbeli tervei a Nokiának az összefüggő képalkotó technológiával kapcsolatban, ezért lehet, hogy olyan benyomást ébreszt a dolog az emberekben, miszerint folytatni kell a kameratechnológia fejlesztését. De lehet, hogy olyan rosszul áll a helyzet, hogy a Nokia több kamerával és képalkotó technológiával kapcsolatos terve talonban marad. Két, a közelmúltban megjelent álláshirdetés egyike képalkotói fejlesztésre és egy “Linux vagy Android” témájú igényre hívja fel a figyelmet.

A Senior Imaging System Engineer álláshírdetése “új képalkotó technológiáról” szól:

Ebbe a szerepkörbe olyan embert keresünk, aki egy új képalkotó szoftver tervezése, megvalósítása és optimalizálása mellett teszi le a voksát, kezdve a kamera interfészen, multimédiás kereteken keresztül az algoritmusig bezárólag mindenben. A csapat magasan képzett szakembereket vár, akik magukénak érzik, hogy létrehozhatják a Nokia új képkezelő rendszerét.

A követelmények között fellelhető a következő tapasztalatokra alapozott tudás, amely a Linux és/vagy Android élménnyel párosul:

  • Minimum 5 éves szoftverfejlesztői tapasztalat
  • Szakmai tapasztalat Linux és/vagy Android operációs rendszeren
  • Komoly gyakorlati tapasztalatok beágyázott rendszerintegrációval kapcsolatban
  • Alkalmazásfejlesztési tapasztalat
  • Képalkotási és multimédia domain tapasztalat szakértelemmel
  • Csapatjáték szellem és érdekes dolgok tanulása

A másik állás egy főmérnöki munkára mutat, aki kameramodulokkal foglalkozik, és a hirdetményből az is kiderül, hogy a Nokia nagyon komoly, a szószóros értelmében, elsőosztályú szoftver-hardver szinkronizációról beszél:

Ebben a szerepkörben garantálva lesz, hogy a képalkotó technológiánk tökéletes és csodálatos fejlődést kínál a kamera modulok és hardverek területén. A munka igényli a kamera hardverekkel való együttműködés irányítását, az innovációs kapcsolatok áramlásának biztosítását minden fontos fejlesztési területen, legyen szó érzékelőkről, opto-mechanikáról vagy interfészekről. És lehetővé teszi, hogy a legjobb képalkotási rendszer születhessen meg, teljesítménye alapján teljesen optimalizálva legyen a szoftver-hardver környezettel.

Amit adunk:

  • Élen járó fejlesztés izgalamas technológiai területen
  • Együttműködés a Nokia és sok más közreműködő szakértelmével
  • Munka egy növekvő csapatban, akik a képalkotás rajongói

Nos, ez a két állás is bizonyítja, hogy a Nokia tervezné, tesztelné és finomítaná a kameratechnológiát, mielőtt értékesítené az androidos gyártók felé. De az is lehet, hogy a Nokiánal más tervei vannak, hisz egy harmadik hirdetés más irányba nyit. Ez pedig az LCD fejlesztői munka irányába nyit, amely nagy mennyiségű kijelzőtermelésről árulkodik:

 Főbb feladatok:

– Az érintésvezérlés mellett a kijelzőmodulok tervezése/fejlesztése/és tesztelése
– Az érintésvezérlés és a kijelző elektromos interfészének tesztelési tervezetének létrehozása és lebonyolítása
– Szoros együttműködés más funkciókkal foglalkozó csapatokkal, hogy a legérzékenyebb érintést, a legjobb megjelenítési teljesítményt és minőséget produkálják
– Fejlesztés alatt tesztelt eszközök további vizsgálása és optimalizálása, hogy nagyobb volumenű termelésnél is kiválóak legyenek

A készségfejlesztésnél is olyan érdekességek lelhetők fel, mint:

– M.Sc. vagy B.Sc. vegzéttségű villamosmérnök, vagy más hasonló területen végzett mérnök
– Min. 5 év vagy azzal egyenértékű tapasztalat a mobiliparágban, min. 3 év tapasztalattal rendelkező egyén a mobileszköz gyártásban
– Nyitottság, úttörő mentalitás
– Szép termékek és koncepciók (ID és UX)
– Együttműködő csapatjátékos
– Kereszt-funkciós kompetenciák

A Z Launcher is kitűnő példája annak, hogy a Nokiának sok újítás van még a tarsolyában, és továbbra is folytatja őket. Ez a három állás bőven ad utalást arra, hogy a Nokiának további tervei vannak a képalkotással és a hozzá kapcsolódó hardver, szoftver és LCD kijelző terén. Lehet, hogy a jövő majd képalkotókhoz csatlakozó Linux és/vagy Android alapú eszközöket fog magával hozni

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.