A Nokia X, X+ és XL nem lesz frissíthető az X Platform 2.0-ra

A Microsoft nem fog nagy hírnevet kapni, ha tovább folytatja ezt a mentalitást – az új Nokia X2-vel együtt debütált X Platform 2.0 a jelenleg kapható modellekre (X, X+ és XL) nem lesz elérhető. Ugyanez történt anno a Windows Phone 7.x és a 8.0 között.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

big

A Nokia X Platform 2.0 alapját az Android p-18 képezi (amely megfelel a 4.3 Jelly Bean-nek), és számos változást hoz a kezelőfelületben. Először is ott a négy csempe soronként a kezdőképernyőn (eddig maximum 3 lehetett), lehet mozgatni őket bárhova, és át lehet méretezni őket.

A kezdőképernyőből több funkció vált elérhetővé – így a csempék és Fastlane mellett megjelent egy alkalmazáslista, ami teljesen hajaz a WP-re. És persze sokaknak feltűnt már, hogy a magányos “Vissza” gomb mellett megjelent egy “Home” gomb is, így egy könnyebb navigálásra tehetünk szerint (miért nem volt ez eddig?). További változás közé tartozik a javított kamera kezelőfelület, Fastlane és a virtuális billentyűzet.

Ez még persze nem elég indok arra, hogy a Nokia X/X+/XL tulajdonosok kimaradjanak a jóból – még! -. De az X+ és XL hardveresen is már elavultnak is számított pár hónap után.

” Mivel a szükséges hardver igények nem megfeleőek, ezért a Nokia X Platform 2.0 nem lesz elérhető Nokia X, X+ és XL modellekre. Azonban további frissítések érkezése várható az elkövetkezendő hónapokban, hogy tovább javítsuk a készülékek felhasználói élményét.” – mondta Yannis Paniaras, a Microsoft Mobile Phone UX Design Studio-jának vezetője Pekingben.

Mégis milyen hardver követelménynek nem felelnek meg ezek a modellek? A Nokia X2 nagyobb RAM-ot kapott, mint az elődei (1GB vs. 512/768 MB) és jobb processzor maggal rendelkezik (Cortex-A7 vs A5) – konkrétan ennyi. És persze hiányzik a “Home” gomb is.

Reklámok

A Nokia X, X+ és XL nem lesz frissíthető az X Platform 2.0-ra” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.