Megjelent a Lumia SensorCore SDK

Még áprilisban a BUILD fejlesztői konferencián, a Nokia bejelentette az új SensorCore technológiát, beleértve az SDK-t is (azon belül a privát béta verziót) a fejlesztők számára. A mai napon a Nokia (Microsoft Mobile) bejelentette az első nyílvános béta verziót a Windows Phone fejlesztők számára.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here SensorCore-SDK

Az új SensorCore SDK lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a mozgást és a helymeghatározás alapján a pozíciónkat naplózza alkalmazások számára, amely Windows Phone 8.1-en (lesz) elérhető. Az SDK hozzáférést biztosít lépésszámlálóhoz, aktivitási információkhoz, helymeghatározóhoz és útvonal trackerhez, amelyet rendkívűl alacsony fogyasztással bír, így szinte teljesen kimarad az akkumulátor felhasználásából. A SensorCore kombinálható GPS-el, melynek köszönhetően egy tökéletes edzőpartner vállhat telefonunkból.

A következő funkciókat tartalmazza a SensorCore SDK béta verziója:
  • Biztonságos adattárolás: a felhasználó dönti el, hogy az adatokat naplózzák vagy törölje az összes adatot, amit a szenzorok gyűjtöttek össze. A központi naplózóban tárolt adatokat csak a telefonon kerülnek lementésre. Nincs felhő alapú szinkronizáció, így a felhasználó maga kezelheti a személyes adatait.
  • Azonnali hozzáférés az adatokhoz: amikor a mozgás közbeni adatgyűjtés aktív, akkor az alkamazások képesek több mint 10 nap eseményét összegyűjteni, így visszakövethetjük a történteket, ez kellemes felhasználói élményt kölcsönöz. Ezek alapján az alkalmazásokat nagyon logikus módon tudjuk használni.
  • Alkalmazkodás az aktívitás megváltozásához: a SensorCore észreveszi, ha a telefon készenléti állapotban, a felhasználó álló helyzetben van, sétál, esetleg fut. Az Activity Monitor gondoskodik arról, hogy a felhasználóhoz igazodjon az alkalmazás.
  • Érintsd meg a lépésszámlálót: a Place Monitor azonosítja az ismert helyeket, mind például az otthonunkat, munkahelyünket, vagy kedvelt célpontjainkat, amit aztán fel tud használni a Windows Phone 8.1 Geofencing API-ja.
  • Korábbi célpontok adatbázisba gyűjtése: a Track Point Monitor API segít abban, hogy az állandó útvonalakat megjelenítse és mutassa anélkül, hogy a GPS-t kelljen használnia a telefonnak.
  • Kombináljuk a Windows Phone 8.1-el: a felhasználó parancsa alapján menthetők a tartózkodási helyek, a keresett helyek a GPS segítségével vagy anélkül, a Windows Phone 8.1 minden bizonnyal ki tudja elégíteni a fejlesztők igényeit. A Geofences-el a felhasználó válthat aközött, hogy a SensorCore határozza meg a helyzetünket vagy sem.

playyoutube

A Microsoft Bing Egészség és fitness alkalmazása az első, amely már használja a SensorCore-t. Az új Lumia 630, Lumia 635 és a Lumia 930 az első Lumia okostelefon, amely már fel van szerelve ezzel a hardverrel. A technológia elérhető lesz Lumia 1520-ra és a Lumia Icon-ra a Lumia Cyan frissítés után. Töltsd le a SensorCore SDK bétát innen!

Reklámok

Megjelent a Lumia SensorCore SDK” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.