A Microsoft kiszivárogtatta a Windows Phone 8.1 Update 1-et, mivel jövő héten érkezik a Preview felhasználóknak

Ahogy az várható volt, a Microsoft végre bemutatott mindent a Windows Phone 8.1 Update 1-ről. A GDR1 néven ismert “hivatalos terjesztésű” frissítési csomag az egyik a két frissítés közül, amely kijön a Windows Phone 8.1-re 2014-ben.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

Az Update 1 viszonylag kevésnek mutatkozik ahhoz képest, ami a 8.1-et jellemezte tavasszal, de még így is számos új funkciót tartalmaz a felhasználók és a hardvergyártók számára is. A kiszivárogtatott információk alapján az Update 1 hétvégén érkezik, és ez esetben pontos a dátum.

Továbbá a jövő héten azok is megkapják, akik “feliratkoztak” az ingyenes Preview for Developers programba, hogy ki tudják használni az operációs rendszer új frissítését.

large-live-folder-collapsed

Élő Mappa

Korábbiakban véletlenül kiderült a Microsoft által, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára az “Élő mappák” funkciót, amellyel egy dinamikus mappát hozhatunk létre a kezdőképernyőnkön. A Microsoft szerint ezekben az “élő” mappákban, lehet az játék vagy alkalmazás, engedélyezve van továbbra is az “Élő csempe” opció. Más szóval, a Mappa csempében elhelykedő csempék továbbra is elláthatnak minket információkkal.

Bár a Microsoft értékeli a Nokia erőfeszítését a Mappák alkalmazással kapcsolatban, de az Élő Mappa “jobban megfelel” a saját élő csempe filozófiába, amely még a Windows Phone 7 megjelenésével kezdődött.

A mappák a csempék tetején jelennek meg, és későbbiekben át lehet őket nevezni vagy átrendezni a felhasználók igényei alapján.

RecentPlays

XBOX Zene élő csempe és teljesítménybeli javítás

A Microsoft és az XBOX Zene csapata továbbra is javítja és finomítja az XBOX Zene alkalmazást. Kezdve az Update 1-el, az új operációs rendszernek köszönhetően az XBOX Zene csapata hozzáadja az alkalmazáshoz az élő csempe és a gyereksarok opciót, amely a funkciók beli fejlesztések miatt egy-két hét múlva fog csak megjelenni.

Azon felhasználók, akik nem “iratkoztak fel” az Update 1 Preview-re, azok is megkapják a fejlesztéseket kéthavonkénti frissítések formájában, amely jelentős teljesítménynöveléssel és a “quickplay” funkcióval (listázza az elmúlt idők lejátszási tevékenységeit) is érkezik.

SMS egyesítés és továbbítás, élő csempe az Áruházhoz

Az Update 1 hoz néhány más kaliberű fejlesztést is, amelyek között szerepel az SMS egyesítés és továbbítás a felhasználók számára. “Azon képesség, amikor több SMS-t jelölhetünk ki törlésre, vagy továbbításra.

Továbbá az Áruház alkalmazás a sablon csempe helyett egy élő csempét fog kapni, és a legújabb információk szerint 6 óránként fogja ezentúl keresni az Áruház az alkalmazás és a játék frissítéseket. Ez a stílus már hasonlít a Windows 8.1-ben ismert Áruház élő csempéjéhez.

apps-corner

Alkalmazás sarok (Apps Corner)

Talán az egyik legérdekesebb újítás az Update 1-ben, még ha nem is olyan nagyszerű, a kiegészítésként megjelenő Alkalmazás sarok, amelyel a Microsoft megoldja, egyfajta “dobozolt” módban, hogy csak kiválasztott mennyiségű alkalmazás jelenjen meg egyszerre a felhasználók számára. Ez elsősorban a vállalkozások és a kiskereskedők számára lehet ideális, hisz az Alkalmazás sarok olyan szűrést tesz lehetővé a Windows-os telefonok számára, mellyel az ügyfelek/dolgozok olyan alkalmazásokat tölthetnek le, amelyek nem használnak személyes adatokat, nem rögzítik a helyzetünket vagy nincs bennük Master Data Management (MDM).

VPN a Wi-Fi hotspotokhoz, gyors töltés, inteligens tokok, jobb IE kompatibilitás és még sok más

Az Update 1 magával hoz pár új lehetőséget és fejlesztést, többek között a VPN funkciót a nyílvános Wi-Fi hotspotokhoz, és jobb mobil weboldalas kompatibilitást az IE-hez. Ez utóbbi úgy működik, hogy a személyes beállításoknak megfelelően nyitja meg a weboldalakat az Internet Explorer, mintha egy másik böngészőben nyitnánk meg az oldalt, így fokozni lehet a mobilon való böngészést a Windows Phone felhasználók számára.

A Snapdragon 800 chipsetek már tartalmazzák a Qualcomm Quick Charge 2.0 támogatást, így a Windows Phone felhasználók is ki tudják használni a Qualcomm lapkakészletek gyors, nagyfeszültségű USB-s töltését.
Következésképpen, a töltési idő így jó 75%-kal lehet gyorsabb, A Qualcomm adataira hivatkozva egy 3300 mAh-s akkumulátor töltési idejének különbségeit láthatjuk az alábbi táblázatban:

quickcharge_qualcomm

Az inteligens tokok támogatása is elérhető lesz, így a HTC Dot megoldásához hasonlóan, a gyártók egyedi tokokat készíthetnek alkalmazásokhoz, vagy élő órához a képernyőn, ami változik ha nyitva vagy csukva van a tok. Vannak pletykák egy HTC One W8 Windows Phone alapú telefonról, amely egy Dot kiegészítővel érkezik és már használja ezt a funkciót az Update 1-ben.

Az Update 1 frissítés támogatja a Bluetooth PAN 1.0 szabványát (személyes hálózat), az aptX kódeket az ADP-nél, és a böngészést  a AVRCP-nél. Ezek az új szabványok jobb streaming szolgáltatást és jobb Windows Phone média szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.

Végül pedig az Update 1-el új kijelző felbontások támogatására nyílik lehetőség, beleértve za 1280×800 pixeles WXGA-t, az 540×960 pixel felbontású natív qHD-t és a képernyő mérete lehet 6.01″-es, 7″-es is az 1280×800 pixel felbontású WXGA kijelzőknél. Ezek a változások azon gyártóknak fognak edvezni, akik szeretnének Windows Phone alapú telefont készíteni úgy, hogy alacsony költségekkel és kiadásokkal kelljen számolniuk a gyártás folyamán.

Még több jó érkezik

A Windows Phone 8.1 Update 1 ott liheg a Windows Phone 8.1 frissítés nyakán, ezzel jelentős előrelépést mutatva, hogy a Microsoft felgyorsította a frissítések kiadását. Figyelembe véve , hogy a legtöbb Windows Phone tulajdonos még meg sem kapta 8.1-et, akkor mikor érkezik meg az Update 1 – érdekes fordulat lenne, ha egymás után érkezne meg a hivatalos és a Preview verzió.

Kérdés ezek után, hogy marad-e olyan funkció vagy fejlesztés, amivel az igényeket ki lehet elégíteni – és akarja-e a Microsoft is , de a Microsoft nem nagyon szokott overdrive-ban gondolkodni. További pletykák terjednek a Windows Phone 8.1 Update 2 felől, amely elméletileg még novemberig megjelenhet, így ezzel a Microsoft leggyorsabb kiadási ciklusának lehetnénk szemtanúi.

További pletykák terjednek arról, hogy a Lumia Cyan frissítést megkapják a Preview for Developers használók is, de erről még nem jelent meg semmilyen hivatalos közlemény vagy esemény.

Mikor is jön?

A Windows Phone 8.1 Update 1 a Preview for Developers használók számára várhatóan a jövő héten válik elérhetővé.

Továbbá ne feledjük azt, hogy a Windows Phone UserVoice oldalán ötleteket adhatunk és szavazhatuk kedvenc funkcióinkra. Dönthetünk arról, hogy ez az OS továbbéljen vagy kukázzuk örökre, így megéri meglátogatni az UserVoice-ot.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.