MeeGo / Meltemi még nem halott, a Nokia egy felhő-alapú OS-é alakíthatja a jövőben

Minden Nokia rajongó nyílván emlékszik még a MeeGo-ra, a gyönyörű és igéretes Nokia által készített OS-re, amelynek első és utolsó tapintható modellje a Nokia N9 volt úgy, hogy közben mindenki úgy tudta, hogy halott a rendszer. A volt Tech Media tag, Gung-Ho széles körben rendelkezik MeeGo-s tapasztalattal és mint bizonyítékot, feltárt pár információt arról, hogy a Nokia még most is képes kíváló szoftvereket készíteni.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

1200-nokia_n9_01

Most, hogy megbízható forrásokra hivatkoznak, úgy tűnik, hogy a MeeGo vagy annak jogutódja, a Meltemi, igaz hogy selejtezve lett, de korántsem halott. Bár lehetm hogy nem egy ismerős formában tér vissza a mobil operációs rendszer, de átalakítva “felhő-alapú operációs rendszerré” még egy jó megoldás lehet. A NokiaPowerUser forrásai azt mondják:

A MeeGo/Meltemi még nem halt meg. A CTO (A Nokia Eszközök és Technológiák központi csapatának hátterében működő, speciális projektekkel foglalkozó csoport) továbbra is életben tartott egy különleges projektet. Több mint 100 ember folyamatosan foglalkozik egy felhő-alapú megoldáson, amely a MeeGo maradványaiból építkezik. Ez a csoport 2011 óta aktívan működik az Egyesült Államokban és Finnországban.

Van értelme annak, hogy a Nokia egy tervet hozott össze, amely kockázati tartaléként működik, hogy visszaforgassa a “fogyasztói termékeket és alkalmazásokat”. A NokiaPowerUser korábban egy cikket jelentett meg a “Project Crystal” néven, amely a Nokia új lendülete lenne hardveres téren. Ezt követően a Nokia nem adott megerősítő választ arról, hogy ez a project valójában bérbeadásra került “új termékekkel foglalkozó vállalkozásoknak”. Szintúgy a NokiaPowerUser által megszellőztetett információk szerint a Nokia “Stealth Product” tervezet kidolgozásának célja az, hogy a 2014-es ünnepek előtt elinduljon a projekt az amerikai piacon, és ez alatt a HERE’s Everyday Adventures is függőben marad.

Tehát, mindent összevetve nagy abban a lehetőség, hogy egy MeeGo/Meltemi-n alapuló “felhő” OS-t jelentethet meg a Nokia a jövőbeli termékein, amely könnyen megszerethető lehetne.

Íme egy koncepció videó a Nokia felhő-alapú operációs rendszeréről

Reklámok

MeeGo / Meltemi még nem halott, a Nokia egy felhő-alapú OS-é alakíthatja a jövőben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.