A Nokia valóban dolgozik egy felhő-alapú Linux OS-en

Korábban is beszámoltunk a NokiaPowerUser forrására hivatkozva, hogy a Nokia által gondozott Meltemi/MeeGo OS továbbra sem halott, hanem egy felhő-alapú Nokia OS-é alakul át a jövőben. Nos a kételkedőknek itt egy újabb bizonyíték! Egy új álláshirdetés került fel az internetre, melyből kiderül, hogy a Nokia valóban dolgozik ey felhő-alapú operációs rendszeren, melynek alapját a Linux adja.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

New-NokiaA kép csak illusztráció

Itt olvashatjuk az állás leírását:

A Nokia Technologies Engineering System end-to-end alapú műszaki megoldásokon és több környezeti alegységen dolgozik. Egy széles munkakörű infrastruktúrális rendszerépítést kínálunk, mérnöki alkalmazások és eszközök támogatásához, magán és regionális “felhők” építéséhez, fejlesztéséhez és fenntartásához, mellyel egy új globális platformot hozhatunk létre új technológiákhoz és termékekhez az iparágon belül.

És itt vannak az igények:

Annak érdekében, hogy felkeltsük az érdeklődés, olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik egy megbízható technikai háttér fejlesztésében és felhő-alapú rendszerek előállításában kíván részt venni. Továbbá előny a Linux alapú mélyrenyúló tapasztalati források és a sokoldalúság kombinációja, amelyet nagyra tudunk értékelni. Jó problémamegoldó képesség előnyt jelenthet, hogy jobban a csapatmunka része legyen.

Érdemes még vitatkozni a tényen, hogy miért is kapcsolódik a témához a MeeGo, az okostelefon operációs rendszer? Tehát a lényeg, hogy létezett a MeeGo okostelefonokra, de most egy új megközelítésben, felhő-alapú Nokia OS-ként éledhet újjá, mely inteligens eszközökben, telefonokban kaphatna szerepet és szerves részét képezné az internet.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.