A Nokia márka hamarosan lecserélődik Microsoft Lumia-ra

Ha már láttátok a legutóbbi Microsoft cikket a Lumia-val kapcsolatban, akkor már tudhatjátok, hogy közeleg a nap. A Nokia, mint márka “meg fog szűnni”, így a következő telefonok csak a “Lumia” nevet fogják viselni, valamint a Nokia weboldalai mutató linkekké válnak, melyek automatikusan a Microsoft oldalára fogják navigálni a látogatókat. Ez a márkaváltás folyamatosan bővülni fog, és hamarosan a “Microsoft Lumia” felállást fogjuk viszontlátni.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

gsmarena_001

A Lumia név már szinte teljesen egybe olvadt a Windows Phone-al – erről árulkodik a több, mint 90%-os piaci részesedés is. A Microsoft egy jó ideje elfoglalt az új gyártópartnerekkel való szerződések megkötésével, de továbbra is küzd azért, hogy a nagy nevek is nagyobb részesedést vegyenek ki az általuk elhanyagolt WP-ból.

A Nokia, mint cég, továbbra is létezik, de egy része a Microsofttal kötött megállapodás értelmében nem fog új telefont kiadni legalább néhány évig. Addig is vannak olyan dolgok, ahova az erőforrásait át tudja csoportosítani, mint például a térképészeti részleg. De ez persze nem jelenti azt, hogy nem adhat ki szoftvereket például Androidra.

Most hogy ez kiderült, a Microsoft elhelyezi a saját logóját vagy a jövőben csak szimplán a “Lumia” logót fogja megjeleníteni az új készülékein? Ne feledjük azt, hogy a Microsoft igyekszik úgy dolgozni, hogy ne zavarjon más WP-s gyártót, ugyanis nem akar házonbelüli “viszályt” kelteni.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.