Opera Mobile Store lesz az alapértelmezett áruház Nokia telefonokon

A Microsoft és az Opera egy olyan szerződést írt alá, amely biztosítja, hogy az Opera Mobile Store legyen az alapértelmezett alkalmazás áruház Nokia telefonokon, azokon belül is Symbian-en, valamint a Nokia X családon. A változás 2015 elején fog lezajlani, és azon felhasználók, akik még mindig Series40, Series60, Symbian, Nokia X vagy Asha telefont használnak, automatikusan át lesznek irányítva a Nokia Áruház megnyitásakor az Opera Mobile Store-ra.

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

gsmarena_001 (2)

A Microsoft szerint a módosítás lehetővé teszi több millió ember számára, hogy továbbra is használni tudja klasszikus Nokia telefonját, amelyek már  bizonyítottak “megbízható forrásból származó alkalmazásaikkal, játékaikkal és tartalmaikkal”.

Mivel a folyamat megannyi felhasználót érinteni fog az alapértelmezett alkalmazás áruház használata miatt, ezért a vállalat felhívta a figyelmet, hogy az előzetes becslések alapján a folyamat eltarthat egészen 2015 első feléig is, ezt követően pedig a Nokia Áruház végleg bezárja “kapuit”.

Mi továbbra is értékesíteni és támogatni fogjuk a klasszikus Nokia telefonokat, amelyek továbbra is népszerűek a világ megannyi pontján.

Mondta Rich Bernado, a Microsoft telefonos részlegének alelnöke.

Örülünk, hogy partenrünk ebben az Opera Software, így továbbra is biztosítva lesz a megbízható alkalmazás bolt élménye mind a felhasználók, mind a fejlesztők számára is.

Amint véget ér az “átköltöztetés”, az Opera Mobile Store lesz a harmadik legnagyobb alkalmazás bolt letöltések szempontjából. A jelenlegi “bolt-hálózat” közel 300 000 alkalmazással és játékkal büszkélkedhet, mely 7500 eszköz támogatását élvezi kezdve a hagyományos telefonoktól, egészen az okostelefonokig bezárólag. Eddig 40 000 fejlesztő járult hozzá a bolt kínálatának bővítéséhez a világ minden tájáról.

Advertisements

2 thoughts on “Opera Mobile Store lesz az alapértelmezett áruház Nokia telefonokon

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s