A készülékek több mint fele WP8.1-et futtat, Lumia 63x széria feltörekvőben

Ebben a hónapban a Windows Phone újabb fontos mérföldkőhöz érkezett – a legújabb verzió (WP8.1) már a hatáskörbe tartozó készülékek több mint felén fut. A statisztikában jelen vannak még a nem frissített WP8-as készülékek (amit lehet WP8.1-re frissíteni) sora, illetve még egy jó hetedét birtokolja a portfóliónak a régebbi modellekből álló sorozat (magyarán a WP7.x, amit nem lehet már frissíteni).

A cikk angol nyelven is elérhető itt/the article is also available in English here

gsmarena_002

Még inkább jó hír az is, hogy az új modellek másznak felfelé a piaci részesedés ranglistáján. Viszont rossz hír a jelen (illetve kifutó) szériának, hogy a részesedésük folyamatosan csökken, hisz ebből a Lumia 63x család szerzi meg a legnagyobb hasznot (ami persze egyáltalán nem rossz).

gsmarena_001

A másik “tábor” is folyamatosan növekszik – ebben a hónapban 2 százalékkal -, amely arra utal, hogy néhány (az utóbbi időben) Windows Phone-ra is szakosodott gyártó termékei tovább erősítenek a belépőszintű okostelefonok piacán.

gsmarena_003

A “Többiek” is növelték a részesedésüket, de gyártók szintjén továbbra is a Nokia – illetve most már Microsoft – birtokolja a WP-s telefonok 95 százalékát a piacon. Hamarosan ez is változni fog, de csak azért, mert a Microsoft már saját brand-jét kezdi bevezetni, ezzel a “Nokia” márkát “kivonultatva” a piacról.

 

Reklámok

A készülékek több mint fele WP8.1-et futtat, Lumia 63x széria feltörekvőben” bejegyzéshez ozzászólás

 1. …Lehet, hogy hiányosak az ismereteim, de a “sajtrészesedések” között nem látom “930-asom” feltüntetését!… Hová lett, vagy jól emlékszem, hogy azt az USA-ban nem forgalmazzák?
  Akkor most ez csak az “amerikésön” kimutatás???
  Én pl. kíváncsi lennék a 930-eladásokra is, ha van tudomásotok ilyenről?
  Köszönöm, h. h’szólhattam!

  1. Most csak USA-ról közöltek adatokat.
   Egyébként a kérdésedre válaszolva a válasz igen és nem.
   Igen, arra, hogy USA-ban nem forgalmazzák, és nem arra, hogy nincs ott 930. De van 930, csak ott a modell neve Icon, és korábban jelent meg, mint a 930. De tudásban egyazon telefonról beszélünk, csak annyi a különbség, hogy a 930 worldwide pack és WP8.1-el érkezett, az Icon meg csak amerikai piacra készült (és olyan február-március tájt dobták piacra)

   1. …Egészen pontosan az USA-ban a 930 nem egyenlő az Iconnal, az Icon megfelelője a 928-929! De javíts ki, ha rosszul tudom!
    Jó éjt!

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.