Skype integrációt fog kapni az Üzenetek alkalmazás

A Microsoft a tegnapi sajtótájékoztatón bemutatta a Windows 10-es Üzenetek alkalmazást, amely lehetővé fogja tenni a könnyű váltást SMS és Skype csevegés között. Ez az opció korábban még meg volt a Windows Phone ökoszisztémában, ám egy “kis időre” eltűnt, de most újra visszakerül. Azonban jogos kérdés lesz ezentúl, hogy szükség van-e a külön Skype alkalmazásra a Windows 10 alatt?

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

skype-messaging-win10-new

Nos, a Skype továbbra is telepíthető lesz, viszont a Windows 10 operációs rendszerbe integrálva is megtalálható lesz.

Az információk alapján, tudunk hang- és videóhívásokat kezdeményezni, tudunk szöveges üzeneteket küldeni, és ez mind ez új Üzenetek alkalmazásba bele lesz integrálva. Talán még érdekességnek számíthat az, hogy az Üzenetek alkalmazás be fog kerülni az Áruház kínálatába. Így a Microsoft megold egy nagyon régóta fennálló problémát. Ugyanis régebbi verzióknál a Skype az Üzenetek alkalmazás része volt, de a frissítésére csak az operációs rendszer frissítésekor volt lehetőség, emiatt nem egyszer probléma adódott a kapcsolattal. Ezt a Windows Phone 8 alatt egy külön alkalmazás bevezetésével oldották meg – jók kis Windows Phone-csavar.

New-phone-windows-10-app

Most, hogy a Windows 10 alatt a Skype visszakerül “eredeti” helyére, könnyebb lesz a kezelés, mégis még nagyobb segítségnek fog számítani, hogy maga az Üzenetek alkalmazás is natív kliensként fog működni, így ha szükség van frissítésre, akkor egy kalap alatt megoldhatja a vállalat. A “natív Skype” élménye meg fog maradni, mely mellett rugalmasabb módon kezelhetjük az üzeneteinket.

New-phone-windows-10-app2

A következő hónapban meg fog jelenni a Windows 10 Preview verziója, viszont a “hívás képernyőnél” még marad az eredeti felállás, amit most is használunk. Valószínűleg majd a végleges kiadásig még megváltozik, de az új üzenetküldő kliens már jelen lesz. Bár kérdéses lesz, hogy a jelenlegi Skype app mennyiben fogja megzavarni a Preview-féle Üzenetek alkalmazásba integrált Skype.

skype-messaging-win10-new-app

Végül még ott vannak a Skype által felugró értesítések. Itt is egy új funkcióval bővül a kínálat, miszerint ha az értesítés megjelenik és rákoppintunk, akkor a kijelző tetején rögtön megjelenik egy üzenősáv. Így alkalmazás megnyitása nélkül rögtön tudunk válaszolni a szöveges üzenetekre. Természetesen, hogy ne legyen kavarodás, a Skype üzenetek ugyanúgy “Skype-kék” színű értesítési színt fog kapni. Akárhogy is nézzük, ez a felállás nagyon jó hatással lesz a PC-kre és tabletekre is egyaránt, mivel hivatalosan ezen eszközök is meg fogják kapni ugyanezt az Üzenetek alkalmazást.

skype-messaging-win10-new-app2

Mindent összevetve, egy nagyon izgalmas dolog elé fogunk nézni, mert így talán “megoldják” a redmondiak a Skype-ot érő panaszokat. Persze még meg kell várni az előzetest, de ha minden összejön, akkor a fejlesztések is gördülékenyek lesznek.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.