Új Microsoft Office-t hoz magával a Windows 10

Nagy meglepetésekkel mutatkozott be tegnap a Windows 10, mind számítógépes, mind telefonos ökoszisztémában, ám az új Office mindenképpen egy fontos újítás lesz a Windows 10 számára. Az új “alkalmazáscsomag” megújult köntösben, jobb tudással tér vissza a mobiltelefonos verzióra is.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

powerpoint-windows-10-phone

Telefon, PC, tablet – a Microsoft új Office csomagja minden egyes Windows 10 alapú eszközön egységes lesz. Ezzel a megoldással végre meg tudják oldani azt a problémát, amely a jelenlegi tablet tulajdonosokat érinti. Ugyanis bármennyire is érintőképernyő-barát a jelenlegi Office, sajnos az alacsonyabb felbontású, illetve kijelzőméretű tableteknél kényelmetlen kezelést eredményez asztali környezetben.

new-microsoft-office-tabs-phone

A Word, az Excel és a PowerPoint is része lesz az új Office csomagnak, amely elsősorban a kisebb méretű tabletekhez és okostelefonokhoz lesz optimalizálva. Joe Belfiore több új funkciót is bemutatott, melyek között szerepel egy speciális “tördelési mód”, amely megkönnyíti a dokumentumok megtekintését és olvasását kisebb képernyő méreteken is.

További fejlesztések között szerepel az ellenőrzésekhez szükséges szolgáltatások és funkciók, valamint a formázási lehetőségek tárháza végre teljessé válik, hogy telefonon és PC egyaránt könnyed legyen akár a csoportos munka.

word-phone-windows-10

A legújabb dokumentumok listája is folyamatosan rendelkezésre fog állni, így a felhasználó képes lesz eszköztől eszközig “követni” dokumentumait. További új fejlesztésnek minősül, hogy a PowerPoint hardveresen gyorsított átmeneteket kapott, integrálták a Miracast szolgáltatást és a vezeték nélküli nyomtatás lehetőségét.

Te mit gondolsz róla?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .