Mit hoz magával a Windows 10 “for Phones”?

A Microsoft tegnap részletesebben is bemutatta a Windows 10 telefonokhoz készült variánsat. A redmondi cég még egy Nokia Lumia 1520 okostelefonon is demonstrálta az mobil operációs rendszer képességeit.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

windows-10-for-phones

A vállalat elmondása szerint olyan alkalmazásokon dolgoznak, amelyek bármely másik eszközön futtatható lesz, ha Windows 10 fut rajta. Minden alkalmazás szinkronizálja adatait az eszközök, viszont egyes készülékeken (még ha minimálisan is) kezelőfelületileg lesznek eltérések.

Íme a Windows 10 “for Phones” újdonságai:

 • Új kezelőfelület: A Windows 10 “for Phones” egy újratervezett kezdőképernyővel tér vissza, amely magába foglalja az új “Modern UI-s” felületet és a grafikailag modernebb megjelenést.
 • Ingyenes Office alkalmazások: Minden Windows 10 alapú okostelefon és kis képernyős tablet (ez 7-8″-es tableteket érinti javarészt) megfogja kapni előretelepítve az új Office programokat, melyek teljesen érintőkijelzőkre lettek optimalizálva.
 • Új Offica alkalmazások:  Ugyanazokkal a funkciókkal fog rendelezni az új Office csomag, mint a jelenlegi asztali verzió. Ezekben az alkalmazásokban benne lesz minden a szerkesztéstől kezdve, a formázásig mindent, amit a hardveres gyorsítás képes feldolgozni.
 • Új univerzális alkalmazások: Outlook, Naptár, Fényképek, Kapcsolatok, Térképek és XBOX Zene
 • Új Outlook alkalmazás: Hála a “Word Engine”-nak (magyarul Word motor), átfogóbb stíluselemekkel és extrákkal dolgozhatunk email írás közben is.
 • Új Fényképek alkalmazás: Automatikusan nagyít, ha hozzáérünk a fotóhoz, könnyedén eltüntethetjük a hibákat, valamint javíthatunk a vörösszem-hatáson és közvetlenül állíthatjuk be az expozíciót.
 • Új Naptár alkalmazás: Sok színes és új funkcióval gazdagodik
 • Új Műveletközpont: további új gyorskapcsolók állnak rendelkezésre, melyek most már nincsenek darabszámban limitálva a Műveletközpontban. Egyesével is “törölhetők” az értesítések, valamint gyorsabban és könnyeben válaszolhatunk üzenetekre, emailekre.
 • Új alkalmazáslista: tisztább, érthetőbb áttekintést kapunk a készülékre telepített alkalmazásokról
 • Új Beállítások: a Beállítások alkalmazás nem frissül komolyabban, viszont most már sokkal szervezettebb lesz, és kategóriákra osztott menüpontok között könnyebb lesz a navigálás.
 • Továbbfejlesztett üzenetküldési opciók: nagyobb kijelzőméret esetében a “lebegő billentyűzet” lehetővé teszi, hogy odahelyezzük a virtuális klaviatúrát, ahol jobban kézreesik, így kényelmesebbé téve a szövegbevitelt. Továbbá a hangfelismerő rendszereknek köszönhetően, hangalapú diktálási funkció is rendelkezésre fog állni (bár valószínűleg itt is korlátozva lesz elsőnek a támogatott nyelvek mennyisége).
 • Bővített Üzenetek alkalmazás: az Üzenetek alkalmazás újra támogatni fogja az üzenetküldés lehetőségét Skype-nál vagy más csevegőalkalmazásnál anélkül, hogy meg kelljen nyitni hozzá külön appot.
 • Új “Spartan” böngésző: A következő új generációs böngésző egy friss és új kezelőfelülettel jön, amely sok új funkciót hoz magával, mint az olvasás közbeni írás stylus-al, offline olvasó funkció, Cortana integráció és még sok más.
Reklámok

Mit hoz magával a Windows 10 “for Phones”?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. …-Úristen…és nekem most egy hónapja van windows phoneom, ráadásul egy Nokia Lumia 930-as! ….-Hát erre kiváncsi leszek!

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.