#NWHApp – IttOtt TV

A digitális eszközök térnyerésével a különböző szolgáltatók rájöttek arra, hogy ha fejlesztenek egy alkalmazást egy adott platformra, akkor azon keresztül akár értékesíteni is tudják online elérhető szolgáltatásaikat, természetesen időszaki díj ellenében.

Jó példa erre Netflix, mely bár hazánkban még nem elérhető, de különböző források szerint a jövőben betörnek az itteni piacra is. Természetesen hazánkban is van több olyan szolgáltató, melyeknek léteznek ilyen szolgáltatásai. Jó példa erre az HBO által nyújtott HBO GO szolgáltatás, mellyel online tekinthetünk meg filmeket, sorozatokat. Érdekes a dologban, hogy ha egy TV szolgáltatónál rendelkezünk HBO előfizetéssel is, akkor az HBO GO szolgáltatást ingyen biztosítják nekünk.

De nem csak ezek a szolgáltatók éltek az okos eszközök adta lehetőségekkel, hanem különböző TV szolgáltatók is. Az Antenna Hungária kiadta a MinDig TV alkalmazását, melynek segítségével élőben nézhetjük 4 közszolgálati és 1 hírcsatorna műsorát, illetve 4 rádiót hallgathatunk élőben online.

2014-ben egy új, szolgáltató-független szolgáltatás lépett be a magyar piacra, mégpedig az IttOtt TV. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a nap bármelyik szakában online és élőben nézhessék kedvenc TV csatornájuk műsorát laptopon, okostelefonon, táblagépen vagy éppen Smart TV-n.

1Az IttOtt TV nyitóoldala

A szolgáltatással jelenleg több mint 50 tv csatorna műsorát nézhetjük élőben. A szolgáltatás megjelenését követően, nem sokkal később kiadták az Androidra majd iOS-re szánt alkalmazásokat is. Szerencsére a Windows Phone tulajdonosoknak sem kellett sokat várniuk, hiszem rövid időn belül megjelent az erre a platformra szánt alkalmazás is, melyet jelen írásomban fogok bemutatni.

Mielőtt belefognánk a dologba, lenne itt egy két dolog melyre szeretném felhívni az olvasók figyelmét. Az IttOtt TV által nyújtott szolgáltatás nem ingyenes, különböző opciók közül választhatunk, igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően, az aktuális díjakról a http://ittott.tv/ weboldalon tájékozódhatunk. Jelenleg egy olyan akciót lehet igénybe venni, mellyel 24 órán keresztül teljesen ingyen kipróbálhatjuk a szolgáltatást, melynek letelte után választhatunk, hogy a továbbiakban előfizetünk-e egy csomagra az elérhetőek közül, vagy nem kérjük tovább a szolgáltatást.

Az alkalmazás elindítása után a kezdőképernyőn találjuk magunkat. Itt ha már rendelkezünk regisztrált felhasználói fiókkal, akkor telefonszámunkkal és az SMS-ben kapott jelszavunk segítségével bejelentkezhetünk. Ha még nem vagyunk regisztrálva, akkor azt a weboldalon megtehetjük.

2

Miután megadtuk a megfelelő adatokat, rögtön a csatornákat összesítő oldalon találjuk magunkat. Itt az alkalmazás mind az 50 tv csatornát megjeleníti egy oldalon. Természetesen, ha nem akarjuk végigzongorázni az összes csatornát, hogy megtaláljuk a kedvencünket, arra is van lehetőség, hogy kategorizálva keressünk rá az adott csatornára. Ebben az esetben nincs más dolgunk, mint jobbra vagy balra lapozni, és máris kategóriákba rendezve látjuk a csatornákat.

4 3

Az oldalak között lapozva feltűnhet a felhasználóknak, hogy van 3 darab funkciógomb az alsó sávban, melyek különböző funkcióval vannak felvértezve. A kerek nyilak segítségével frissíthetjük a csatornalistát, a naptár-szerű gomb segítségével megtekinthetjük az aktuális tv-műsorokat, az utolsó gomb segítségével pedig kiléphetünk az alkalmazásból.

5 6

És akkor jöjjön a lényeg: a műsorok lejátszásának a sebessége és minősége.
Nos megmondom őszintén, nagyon bizakodóan álltam neki az egésznek. Bíztam abban, hogy minőségileg kifogástalan lesz mind a szolgáltatás, mind pedig az alkalmazás. Kezdeti buzgóságomnak hamar vége lett, miután elkezdtem használni a szolgáltatást – mert akadnak vele problémák bőven.
A csatornák mondhatni gyorsan betöltődnek, nem kell sokat várni rájuk, minőségileg sem rosszak. Bár néha-néha felüti a fejét a kockásodás, de nem vészes a dolog. Ami viszont jobban idegesített az az, hogy bizonyos csatornák esetében a kezdeti gyors indulás után bizony meg meg akad az élő adás. Olyan is volt, hogy teljesen megállt az egész és 5-6 perc után folytatta a lejátszást.  Több fajta hálózati kapcsolattal teszteltem (DSL, 4G), de mindig ugyan az lett az eredmény. Annyira dühített a dolog, hogy a készülékemet újraindítottam, és lássanak csodát, semmi probléma nem volt vele ezután. Aztán amikor elkezdtem váltani a csatornák között, újra felütötte a fejét a fentebb leírt probléma.

8 7

Ezzel nem lett vége a dolognak, mert amikor egyre jobban elmélyültem az alkalmazás használatában, egy adott csatorna kiválasztása után, megjelent  az “internet kapcsolat hiba” szöveggel ellátott ablakocska, mellyel tovább dühítette az amúgy sem türelmességéről híres személyiségemet.

9

Azt kell mondjam, lenne még mit csiszolni az alkalmazáson. Gondolok itt a megakadó lejátszásra vagy arra a bizonyos internet kapcsolati hiba feliratú ablakra, vagy felhozhatnám még a néha be kockásodó képet is. De nem csak ezekkel van probléma, a tv műsor vagy köznyelven műsorújság is fejlesztésre szorul. Ugyanis az 50 csatorna közül csupán 8-nak szerepel a műsora a listában. Egyáltalán nem rossz ez a szolgáltatás, és a hozzá készített alkalmazás sem, ám bizony itt még asztalhoz kell ülniük a fejlesztőknek, és egy frissítéssel ki kell javítaniuk ezeket az apró bakikat.

Én személy szerint bátran ajánlom mindenkinek az alkalmazást, ugyanis hibái ellenére is igen jól használható, és egy hosszú utazás során el lehet vele ütni az időt kedvenc sorozataink nézésével.

Jó szórakozást! 🙂

Az alkalmazás ingyen letölthető innen! – Rendszerkövetelmény: Windows Phone 8/8.1

Szerző: Gém Csaba (@Csaba1989)

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.