Felbukkant a lehetséges Lumia 2520 utód?

A népszerű GFXBench régóta ontja magából az új készülékek hardveres felépítéséről szóló “űrlapokat”, melynek most egy újabb tablet lett az “áldozata”. Az információk szerint egy erős hardver-elemekből építkező tabletről van szó, amely egy 10.1 inches kijelzőt “birtokol”, méghozzá nem is gyenge felbontással. Hisz a QHD (2560×1440 pixel) felbontás ekkora méretben már-már a Retina-kijelzők osztályába sorolható.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

gsmarena_003

A pletykák oda vezethetők vissza, hogy ez a bizonyos tablet a Nokia Lumia 2520 utódjaként kíván a piacra lépni, de ezt a specifikációkból sajnos nem lehet leszűrni. A grafikus gyorsításról egy Adreno 420 gondoskodik, mely a Snapdragon 805 lapkakészletén “pihen”. Ez mind szép és jó, viszont a legnagyobb kérdés ez ügyben maga az operációs rendszer, amely nagy valószínűséggel maga a Windows 10 lesz.

A Microsoft az utóbbi időben egy úgynevezett One Windows stratégiát indított útjára, melyhez egy új és erős hardveres vonal is szükségeltetik, hogy valóban elérhető legyen mind a vállalati, mind az átlag fogyasztói piac könnyedén. Viszont a Windows 10 működése kérdéseket von maga után, ha a kisebb méretű eszközökről beszélünk.

gsmarena_001 (1)

Ekkor jött Joe Belfiore, az operációs rendszerekért felelős csoport alelnöke, korábban már kijelentette, hogy a 8″ vagy annál nagyobb képátlójú tabletek csak az asztali Windows 10 módban fognak működni, aminek köszönhetően a hagyományos, Windows-ra írt alkalmazások is futtathatóak lesznek. Viszont ha alaposan megfigyeljük, hogy most egy ARM alapú tabletről van szó a specifikáció szerint, ami állítólag egy új Lumia tablet kíván lenni. De mégis ott marad a kérdőjel a Windows 10 miatt, mert jelen állás szerint bizonytalan lábakon áll az ARM-re épített variáns.

Ez az új készülék határozottan egy jó ajánlatnak tűnik, viszont valami nincs rendben teljesen a “csomaggal”. Ahogy az a GFXBench kimutatásán is látszik, rengeteg hardveres elem hiányzik a tabletről, így feltételezhetően egy fejlesztési egységről beszélünk, mely a hardver-operációs rendszer problémáinak áthidalásában kíván segédkezni. Egy másik lehetőségként vethető fel, hogy a Microsoft egy Windows RT-s készüléken dolgozik, mely a Windows 10 élményből “korlátozott mennyiséget” kap a kijelzőméret miatt. Ez azonban kevésbé tűnik valószínűnek, látva, hogy a frisebb Snapdragon 805 adja a készülék “lelkét”.

Bárhogy is lesz, biztos érdemes rá nagyobb hangsúlyt fektetni, mivel rengeteg meglepetést hoz magával a Windows 10, főleg a tabletek birodalmában.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.