Itt az új Microsoft Lumia 430 Dual SIM

Hivatalosan is bemutatkozott egy új Lumia, ahogyan azt tegnap beharangoztak. Az új készülék neve Microsoft Lumia 430 Dual SIM lett, mellyel a Lumia 435 alá is pozícionál. Az elsősorban a feltörekvő piacokra szánt modell elsőnek Indiában, a Közel-Keleten, Afrikában, Oroszországban, Kazahsztánban és Fehéroroszországban fog elsőnek debütálni áprilisban.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

Lumia-430_feat

Az elérhető színek skálája nem mondható sokrétűnek, hisz a készülék csak fekete és narancssárga színekben lehet majd kapni. A mindössze 70 dolláros (durván 20 000 Ft) belépőszintű okostelefonon érezhető, hogy probáltak minél spórolósabbak lenni a redmondiak, de még így is sikerült összehozni egy vonzó ajánlatot a szűk költségvetésből.

Lumia-430_Skype

A Lumia 430 működéséről egy lassacskán elavuló Snapdragon 200 lapkakészlet gondoskodik, egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzor társaságában. De persze nem kell megijedni, hisz a Windows Phone vígan elfut a csöpségen. A jó hír viszont az, hogy ismét 1 GB RAM-ot kapunk, így az alkalmazáskínálatban nem lesz korlátozás.

A további tulajdonságokat nézve nagyon úgy tűnhet a dolog, hogy a Lumia 430 nem más, mint a Lumia 530 felfrissített változata. Ugyanis ugyanazt a 4 hüvelykes LCD kijelzőt kapjuk, ugyanazzal a felbontással (ami 480×800 pixel) és képsűrűséggel (235 ppi). De pozítívum ugye a kétszeres RAM méret, valamint nem szabad elfelejteni, hogy itt is 8 GB háttértár áll rendelkezésre.

Lumia-430_orange-black

Természetesen van microSD foglalat, amely a trendnek megfelelően akár a 128 GB-os modelleket is “befogadja”. További “fejlesztésnek” tekinthető a Lumia 530-hoz képest, hogy van egy 0.3 megapixeles VGA előlapi kamera, közelségérzékelő. De a 2 megapixeles hátlapi kamera (ami szintén fixfókuszos) némiképp “visszafejlődésnek” tekinthető.

A specifikációt tekintve elmondható, hogy a Lumia 430 akár slágertermék is lehet egyes piacokon. És a Microsoft igérete szerint ez a modell is frissíthető lesz Windows 10-re, ami a készülék 20 000 Ft-os árával egy nagyon jó beruházásnak tekinthető hosszútávon.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.