#NWHKisokos – A Nokia Áruház új arca

Avagy hogyan használjuk a Nokia Áruházat leváltó Opera Mobile Store-t Nokia okostelefonunkon – Bizonyára vannak még felhasználók, akik szívesen használnak hagyományos Nokia telefont, esetleg régebbi operációs rendszereket futtató Nokia okostelefonokat. A soron következő cikkben a Opera alkalmazás áruházát vesszük gorcső alá, ezzel megkönnyítve az “átállást”.

Nyílván sok embernek feltünt, hogy a Nokia Áruház megnyitásakor (vagy éppenséggel a store.ovi.com oldal megnyitásakor) nem az eddig megszokott kezelőfelület és név köszön vissza. Mint arról korábban is beszámoltunk, az Opera felügyeli ezentúl a “hátrahagyott” mobil platformok és operációs rendszerek alkalmazás kínálatát, így nem kell lemondani hőn szeretett “társunkról/társainkról” sem.

Bár még nem készült natív alkalmazás áruház kliens az átállás óta, de mindenképpen fontos, hogy könnyedén elérhető legyen a kínálat ezután is. Hogy ezt lehetővé tegyük, mindenképpen érdemes pár egyszerű lépést elvégezni. A telefonos kisegítésben Symbian Belle operációs rendszer futtató Nokia C7 telefon lesz a segítségünkre, így egyes lépések csak a Symbian^3 vagy annál modernebb rendszer futtató készülékek számára lesz elérhető.

De ne szaladjunk előre! Először lássuk az asztali webböngészőkön való “megközelítést”.
Mindenképpen érdemes lesz könyvjelzőnek kirakni az Opera Mobile Store-t, ha azt szeretnénk, hogy mindig kéznél legyen. Az áruház megközelítését két úton keresztül érhetjük el:

operastoreEz a lap fog ezentúl fogadni minket

A weblap megnyitása után rögtön böngészhetünk több kategóriában, de előtte mindenképp érdemes lesz kiválasztani a számunkra megfelelő telefont. Ha ezek a lépések meg vannak, akkor rakhatjuk Kedvencek vagy Könyvjelzők sávba, hogy könnyedén elérjük a kínálatot.

És ha már a böngészőn lefixáltunk mindent, akkor jöhet maga a telefon. Hisz pont innen fogjuk a legtöbbször megnyitni az áruházat. Bár még mindig egyszerűbb megoldás megnyitni közvetlenül magát a Nokia Áruház a klienst, de pár apró beállítással még kényelmesebbé tehetjük az elérési utat.

  • Nyissuk meg a Nokia Áruházat telefonunkon, majd várjuk meg, míg a telefon a böngészőn keresztül megnyitja az Opera Mobile Store-t

Sympic-3

  • Miután teljesen betöltött az áruház, menjünk a “Kedvencek” menüpontba (csillag jel)
  • Koppintsunk a “+” jelre és a felugró ablakban nevezzük el az oldalt, ha éppenséggel nem az Opera Mobile Store szöveget szeretnénk látni

Sympic-4 Sympic-1

  • Készen is! A kedvencek közül most már bármikor elérhetjük az áruházat, csak a telefon böngészőjét kell megnyitni hozzá

Sympic-5

Viszont követő sorokban fellelhető “extra” csak Symbian Belle operációs rendszert – azon belül is Belle Refresh, FP1, FP2 vagy Delight Belle – futtató telefonokra érvényesek.

  • Adjunk hozzá a telefonhoz új főképernyőt, vagy keressük egyet közülük, amelyen még nincs nagy zsúfoltság (viszonyleg üres, vagy teljesen az)
  • Érintsük meg hosszan a képernyőt és a felugró lehetőségeknél válasszuk a “Webeszköz hozzáadása” opciót
  • A webeszközök között keressük meg a “Webview”-et vagy a “Webmegjelenítő kis” opciót, annak függvényében, hogy mekkora legyen a hivatkozás

Sympic-9

  • A felugró ablakban koppintsunk ismét a “Kedvencek”-re (csillag ikon)
  • Válasszuk ki az Opera Mobile Store helyét jelölő hivatkozást és a jobb alsó sarokban lévő pipára koppintsunk

Sympic-2

  • Ez követően a telefonunk visszaugrik a kezdőképernyőre, és máris használatba vehetjük az Opera Mobile Store

Sympic-10

Amint látható, eme pár kényelmi funkcióval máris közelebb jutottunk az alkalmazáskínálathoz. Nem tudni, hogy a jövőben lesz-e rá esély, hogy natív kliens kap a áruház, de addig is könnyedén odanavigálhatunk, ahelyett, hogy fejtörést okozna a mindennapi alkalmazás során.

Ha viszont nem szeretnénk az Opera Mobile Store kínálatában “turkálni”, akkor érdemes letölteni az AppList-et, ahol megannyi alkalmazás várja a Symbian-es felhasználókat, legyen az szignózott vagy szignózatlan (utóbbinál Delight-osok előnyben). És még natív kliens is jár a “csomaghoz”.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.