7 dolog, amit érdemes tudni a Lumia 640-ről és 640 XL-ről

A Microsoft Lumia 640 és Lumia 640 XL a redmondiak legújabb készülékei a piacon, melyek minden pozitívumot továbbörököltek, ami jellemezte a Lumia 635-öt és a Lumia 1320-at. Jól árazottak, tisztességes hardvert kaptak, amelyek még versenyképes is lehet a konkurensekkel szemben. És persze ehhez még hozzájön a Windows Phone által tapasztalt pozitív jelzők, így nem kell kétszer-háromszor annyit költeni egy használható okostelefonra. Akkor következzék az a 7 dolog, amit érdemes tudni az új Lumia párosról.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

1. 1 GB RAM-al rendelkeznek

Ez azért fontos, nem is egy okból. Nem utolsósorban az alkalmazások támogatását illetően. Jobbnál jobb alkalmazások jelennek meg Windows Phone Áruházban, amihez sokszor nem támogatják a kisebb, 512 MB RAM-al szerelt Lumia okostelefonokat. De mivel mindkét Lumia 640 telefon 1 GB memóriát kapott, így nem lesz gond az alkalmazáskínálatot illetően. Továbbá a Windows Phone gördölékenysége tovább fokozható, ha étszer annyi memória áll rendelkezésre.

lumia-640-xl-extrasinfo

Minden, ami a Lumia 635-ben megtalálható, a mai napig tökéletes párosítást alkot, viszont a RAM méretéből korlátozásokkal kell szembenéznie a készüléknek (ami a telefon tényleges időtartamát “rövidíti” meg). De a Microsoft úgy tűnik, hogy szakított az “512-es” hagyománnyal, így az új Lumia generációt illetően mindenképpen jó hírnek tekinthető.

2. Windows Phone 8.1 Update 2 a “fedélzeten”

A Windows Phone-ok között még “fehér hollónak” számító Update 2 lesz a Microsoft mobil operációsrendszerének közte verziója a Windows 10 megjelenése előtt. De szerencsére a Lumia 640 és 640 XL személyében már most megtekinthető ez a “ritkaság”.

lumia-640-update-2-screen

Bár sok változásra nem kell számítani, de van néhány előrenéző funkció, ami nem kis hiányokat oldhat meg. Ide vehető például az új kezelőfelület a Beállítások menüben, a Kezdőképernyő frissített felülete, valamint a Bluetooth billentyűzetek támogatása.

3. LTE és Dual SIM a választási lehetősége között

A Lumia 630 LTE-vel szerelt testvére a Lumia 635. Ugyanaz a telefon, csak más névvel. Ez az elnevezési “prcedúra” megváltozni látszik a Lumia 640-nél, ugyanis a hasonló élménnyel rendelkező modellek ugyanazon néven futnak. De van lehetőség választásra, így lehete LTE képes, Dual SIM-képes Lumia 640 okostelefonunk, Dual SIM esetén is akár LTE támogatással. Ami miatt nem kis meglepetésnek okoz a telefon, ahhoz képest, hogy mennyit is kérnek érte pontosan.

lumia-640--lumia-640xl-boxes

A Microsoft különféle opciói globális szintet próbálnak lefedni, de nem mindenki akarja ugyanzat a telefon. Az LTE változat kicsivel drágább, de nem olyan sokkal, és érdemes észrevenni, hogy egyre több embernek van ilyen telefonja.

4. MicroSIM foglalatot kaptak

Nem szabad szemet hunyni afelett is, hogy a készülékekbe milyen SIM kártya is illik bele. Ha például jelenleg van egy nanoSIM-es készülékünk, akkor érdemes lesz beszerezni egy adaptert, hogy használni tudjuk a Lumia 640 és 640 XL-t.

lumia-640-xl-sim-slot

De ez akkor is hasznos információ tud lenni, ha új SIM kártyát szeretnénk venni a készülékünkhöz. Azért kellemetlen perceket tud okozni, ha nem a megfelelő méretű SIM van a kezünkben.

5. Kivehető az akkumulátor

Egy tisztességes méretű 2500 mAh-s akkumulátort kapott a Lumia 640, míg a Lumia 640 XL egy 3000 mAh-s telepről működteti magát. De ezzel nincs vége a pozitívumoknak, ugyanis az akkumulátorok eltávolíthatóak. Nem lesz ezentúl senkinek gondja a cserét illetően, ha netán az “áramforrásunk” bedobja a törülközőt.

lumia-640-xl-battery

Az XL-nél különösen jó pontnak számít, hisz a  Lumia 1320 esetében ez probléma tudott lenni. Továbbá egy hosszú munka alatt lehet, hogy telepet kell cserélni, amikor nincs a kéznél gyorstöltő, vagy netán powerbank.

6. Egy évig ingyenes Office 365

A Microsoft egy vonzó extra ajándékként Office 365-öt ad, egy évnyi ingyenes “tagsággal” új Lumiánk mellé. A Lumia 640 és 640 XL-n igényelt Office 365 további 5 készüléken használható, legyen az tablet, PC vagy telefon. Továbbá a csomag részét képezi 1 TB méretű OneDrive tárhely, és egy jó adag ingyenes Skype-telefonásra alkamas egyenleg.

lumia-640-office-365-app

7. GLANCE Screen

A Glance Screen egy olyan opció, ami ha egyszer használni kezdünk, nem akarunk kikapcsolni. Sok olyan felhasználó van, aki vágyik erre az extra funkcióra. De itt a jó hír: a Lumia 640 és 640 XL ismét megkapta a Glance Screen funkciót, így ismét láthatjuk az órát és a különféle értesítéseket a telefonon lezárt képernyő mellett is.

lumia-640-glance

Néhány újabb, komolyabb Lumia okostelefon se tartalmazza ezt az opciót, de a Lumia 640 nem maradt ki a jóból. És ez bizony egy jó pont.

Megtetszett a két újdonság? Szeretnél többet megtudni rólunk? Akkor “látogassátok meg” őket:

Reklámok

7 dolog, amit érdemes tudni a Lumia 640-ről és 640 XL-ről” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Microsoft Lumia 640, A magyarul beírt nevet mentés után megfordítja. A keresztnév lesz elől.
  Szeretném vissza állítani. Család név keresztnév. Nem találom a megoldást.

  1. Kapcsolatok alkalmazás>Opció (három pont)>Beállítások>Névjegyalbum megjelenítése opciónál a rendezés legyen vezetéknév szerint, a névmegjelenítési mód pedig “Utónév Vezetéknév” szerint.
   Ugyanis előfordul, hogy a Facebook szinkronizáció miatt megcseréli a vezetéknevet a keresztnévvel, pont úgy, mintha a Facebookban szerepelne az adott név.

   1. És milyen módon tudok hívószám küldést tiltani? 😲 hihetetlen, hogy épp ez a funkció hianyzik 😁

 2. 640-nél nincs ez ami a 630-ban van?
  Telefon/Beállítások/SIM kártya beállításai/Hívóazonosító elküldése
  – Mindenkinek
  – Senkinek
  – Névjegyalbumban szereplőknek

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.