A Nokia még nem tervezi az okostelefonpiacra való visszatérést

A tegnapi nap folyamán beszámoltunk arról, hogy a Nokia Kínába való költözésen és androidos okostelefonok gyártásán gondolkodik. Nyílván sokak számára ez a hír lehetett akár hideg zuhany vagy egy meglepően jó hír. Most viszont maga a Nokia vette kezébe az irányítást, és hivatalos közleményt adott ki, mely minden eddigi spekulációt “rendbe rak”.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

gsmarena_001

Íme a Nokia hivatalos nyilatkozata:

A Nokia most hivatalosan is állást foglal az elmúlt napok híresztelései mellett, miszerint a cégünk telefonkészülékeket fog gyártani és a fejlesztési központunkat (R&D) Kínába kívánjuk költöztetni.
Ezen kijelentések teljesen alaptalanok és hamisak, és téves következtetéseket szűrtek le a Nokia Networks ügyvezetőjének a nyilatkozatából. A Nokia újra megismétli, hogy a cég jelenleg nem tervezi mobilkészülékek gyártását és értékesítését.

Nos, ez a nyilatkozat röviden és tömören elmond mindent a dolgok jelen alakulásáról. Így úgy tűnik, hogy az androidos Nokiák gyártása jelen helyzetben teljesen feak hírnek minősül. Továbbiakban kérdéses marad, hogy ha a Nokia vissza is tér, akkor melyik platform mellett teszi le a voksot.

Nyílván sokan az androidos visszatérést várják, vannak akik a Symbian platform újjáélesztésében látják a rációt. De még amellett sem lehet eltekinteni, hogy a Nokia akár társulhat a Jolla-val is.

Sok a kérdés, de kevés a válasz. Mindenesetre mi (mint mindig) továbbra is követjük kedvenc finn márkánk jövőbeni törekvéseit.

Kérdés: Ti melyik utat választanátok a Nokia nevében?
Szavazzatok vagy írjátok le véleményeteket hozzászólás formájában

Advertisements

One thought on “A Nokia még nem tervezi az okostelefonpiacra való visszatérést

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s