Jön a Continuum Windows 10 “for Phones”-ra is

A tegnap elkezdett BUILD 2015 konferencia során, egy új oldalát mutatták meg a Windows 10 telefonos verziójának. Ez az új oldal maga a Continuum fantázianévvel illetve funkciót, melyet eddig a Windows 10 asztali verziójából ismerhettünk. “Prémium telefonunkat” egy egér és billentyűzet társaságában igazi asztali géppé varázsolhatjuk, miután külső képernyőhöz csatlakoztatjuk.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

w10-phones-continuum

A beépített rendszereszköz automatikusan észleli, ha a telefon valamilyen úton-módon csatlakoztatjuk külső monitorhoz, esetleg TV-hez, így a képernyőn már egy asztali környezet fog fogadni a telefon csempés kezdőképernyője helyett. A kezelőfelület teljes mértékben alkalmazkodni fog a nagyobb kijelzőhöz, így olyan érzés fog fogadni, mintha csak a számítógépünket kapcsoltuk volna be. Mint ahogy az a demó videóban is látszódni fog, az új Office-t is megismerhetjük, ami Continuum módban hasonlítani fog a PC-s alkalmazáscsomagra.

Összeségében ez a Continuum opció kivállóan mutatja, hogy a közelgő Windows 10 az egységességről fog szólni minden egyes eszközön. Ez a plusz extra olyan könnyedé teheti a mobil számítógépek korszakát, amire egy jó ideje várunk. Tény, hogy nem fog mindenben kisegíteni egy okostelefon, de mennyivel kellemes érzés, hogy a mindennapi rutinhoz egy zsebben elférő PC-nk lehet. Csak egy plusz egér és billentyűzet kell hozzá, és máris kész az új mobilirodánk.

Most már csak az lesz a kérdés, hogy ebből fognak-e profitálni a belépőszintű Lumiák is. De eddig úgy tűnik, hogy a “megszorításoknak” ára van, és kimarad a Continuum ezekből a modellekből.

Reklámok

Jön a Continuum Windows 10 “for Phones”-ra is” bejegyzéshez ozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.