Boldog 150. Születésnapot Nokia!

Bármennyire is hihetetlen, de kedvenc skandináv “készülékgyártónk” betöltötte a 150. évét, amelynek alkalmából egy kis meglepetéssel kedveskedtek. Bizony sokan nem tudják, hogy a Nokiának nem a telefongyártás volt az első alapköve, így mindig a “változás szelének megfelelően” igyekezett a legjobb pozícióba helyezkedni.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

gsmarena_001 (1)

A soron következő 6 perces videóban egy rövid betekintést nyerhetünk a Nokia történelmébe, mely a kezdeteket is ügyesen prezentálja. A Nokia annak idején papírgyárként kezdte, majd ezt követően lépett a telekommunikáció “ösvényére”, melynek első lépcsőfoka a távíró kábelek gyártásánál kezdődött.

Azóta a Nokia nagyra nőtt. Megismerkedett a szórakozkató elektronikák világával, megannyi Hi-Fi, televízíó, videókamera, rádió, rádiós magnó gyártásában segített, vagy maga a cég fejlesztett.

Persze a nagy robbanást a telefonok piaca jelentette számára, hisz a több milliárd eladott készülék és a megannyi boldog felhasználó, akik kisérték az útját, azok mind tudhatták/tudhatják, hogy a Nokia igyekezett minden igényt kielégíteni.

Persze azóta változtak a szelek. Hogy ne csak egy dologból kelljen “megélni”, sikeresen hozta az újdonságokat, mobil terképészeti iparággal, modern kommunikációs hálozat fejlesztésével gyarapodott a “tudástár”, és persze ne feledjük a megannyi szabadalmat se.

Nem is oly rég az Alcatel- Lucent felvásárlásával még nagyobb távlatok nyíltak meg a cég előtt, és persze az új éra szeleként a Nokia N1 tablet is egy fontos mérföldkőnek tekinthető. Még ugyanennyi évet kívánunk “Finnország egyik gyöngyszemének”.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NOKIA!!!

Köszönjük a felhívást Horváth-Dori Tamásnak 🙂

Reklámok

Boldog 150. Születésnapot Nokia!” bejegyzéshez ozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.