Kaspersky: A Windows Phone kevésbé sérülékeny, mint az Android és az iOS

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab informatikai és biztonsági cég vezérigazagatója a napokban nyilatkozatot tett a három nagy mobil operációsrendszer biztonságával kapcsolatban. Állítása szerint az iOS és az Android rengeteg helyen sebezhető, míg a Windows Phone “eddig nagyon tiszta” maradt a támadásokkal szemben. A megjegyzés egy ausztráliai biztonsági konferencián hangzott el.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here gsmarena_001

A mobilkommunikációs bűnözés az utóbbi években egyre komolyabb fenyegetést jelent, amely ellen mindig igyekeznek a fejlesztők valami megoldást találni. Az ausztráliai biztonsági konferencián ám most Eugene Kaspersky felkavarta egy kicsit a port (talán nem is jogtalanul). Közleménye szerint:

“A bűnözök melegágya lett az iOS és sok-sok sebezhető pontra derült fény ” mondta Kaspersky, aki hozzátette, hogy “több miliónyi nagymérvű támadást kap” az Android is, ami miatt “nem biztonságos” a rendszer. Megjegyezte, hogy a hackerek célpontjait manapság a “statisztika szerint 97%-ban a mobileszközök teszik ki, amelyen keresztül nem csak a felhasználók banki adatait és tevékenységeit, hanem a jelszavait is könnyedén megszerezhetik.”

Továbbá azt is megjegyezte az úriember, hogy

“A Windows Phone egy sokkal jobb operációs rendszer, mint a többiek (iOS, OS X és Android) , és a Microsoft sokkal komolyabb szigorításokon dolgozik a következő verziók megalkotása közben”

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.