Információk derültek ki a Windows Phone jövőjéről

A mai napon több internetes szaklap is beszámolt arról, hogy a Microsoft jelentős átalakításokba kezdett ismét a telefonos részlegen, melyből sokan arra tippeltek, hogy a redmondi cég lehet végleg lehúzza a rolót és magára hagyja a Windows Phone és a Windows 10 Mobile platformokat. A tavalyi Nokiás “bevásárlást” követően a telefonos részleg némi hátránnyal nyitott, amelyet eddig nem nagyon tudtak kiküszöbölni, de az átalakítások azt a célt szolgálják, hogy nyereséggel folytassa a telefonos részleg a működést.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

img_0729_story

Bármekkora “sötétség” is jellemzi jelenleg a Microsoft ezen részlegt, a Microsoft elnöke, Satya Nadella nyomatékosította a szaksajtót, hogy a telefonos üzlet mellett továbbra is kitartanak – tehát továbbra is támogatják a hardvergyártók partnereket, akik harmadik félként Windows 10 Mobile alapú készülékeket fognak gyártani és forgalmazni, ezzel erősítve a redmondi cég mobil operációs rendszerét.

A vezérigazgató elmondása szerint a vállalat most három főbb piaci szegmensre fog koncentrálni a telefonos piacokon:

  • érték-orientált (megfizethető) készülékek
  • üzleti telefonok
  • Windows zászlóshajók

A Bloomberg most megszellőztetett információi szerint a Microsoft “fókuszált” termékportfólióval kíván visszavágni a konkurenciának. Ennek a lényege az, hogy az amerikai vállalat évente egy-két modellre fogja csökkenteni mindhárom szegmensben megjelenő készülékek számát, ezzel drasztikusan csökkentve a túlon túl sok mobil eszközt, és telefonos sorozatot.

Ugyanis ha megfigyeljük a Microsoft az elmúlt nyolc hónapban nem kevesebb mint 7 modellt mutatott be, melyek a paic alsó szegmensét kívánták lefedni – név szerint a Lumia 430 Dual SIM, a Lumia 435, a Lumia 532, 535, 540 Dual SIM, a Lumia 640 és 640 XL. Nem kis kritika érte a vállalatot az utóbbi időben, ugyanis több modellje között nem igazán voltak nagy különbségek mind tudásban, mind árban. És emiatt a piacira úgynevezett “felesleg” keletkezett.

A Bloomberg forrása azt is elárulta, hogy a Microsoft több piacról is a kivonulást tervezi, ahol a Windows Phone-ok értékesítése elenyészőnek tekinthető. Ezzel partnerségi szerződések is véget fognak majd érni. De hogy pontosan kiket fog majd érinteni – legyen az viszonteladó vagy esetleg mobiltelefonos szolgáltató -, még nem lehet pontosan tudni. Sajnos vannak olyan piacok, ahol egyes modellek megjelenése/kiadása korlátozva van, ezzel nem kevés vásárlót megfosztva attól, hogy egy általá kiszemelt készüléket meg tudjon vásárolni hivatalos kereskedőtől. És ezen az álláson szeretne a Microsoft a jövőben változtatni.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.