Német autógyáraké lesz a Nokia HERE divíziója

Már korábban is lehetett hallani, hogy a Nokia a HERE térképészeti részleg eladását tervezi, mely az utóbbi hetekben le is zárult (igaz még nem véglegesen). A vásárló nem is egy cég, hanem több német autógyártó – név szerint a BMW, az Audi és a Daimler -, amelynek következményeként a jövőbeli autós navigációk is sokat fejlődhetnek.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

here-maps-15-wp-hero

A korábban közétett híreket követően több neves cég is árajánlatott tett a térkép divízióra, azonban győztesként a fentebb említett cégek jöttek ki, akik 2.71 milliárd dollárt fizetnek majd a Nokia felé. A Wall Street Journal információi szerint a teljes üzlet még nem zárult le teljesen, de nagy valószínűséggel a Nokia hamarosan “pontot tesz majd az i-re”.

A Nokia már tárgyalásokat folytat a három autógyártó vállalattal, amelynek eredményeképp a nagy felbontású, valós idejű digitális térképészeten alapuló önvezető járművek megjelenése is hamarabb eljöhet, és emellett az autóipari biztonsági rendszerek is fejlődhetnek.

8979451_6c145aec4a32a6eefe4db10b32114f7e_g

Természetesen több autóipari vállalat is érdeklődött a HERE iránt, hisz a Nokia térképészeti megoldásai a mai napig világszerte ismertek. Érdekes tény, hogy 2008-ban a Nokia 8.1 milliárd dollárért vásárolta fel a Navteq-et, mely jóval több ahhoz képest, amit most kifizetnek a németek érte.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.