Hullámokban érkezhet a Windows 10 Mobile

A múlt héten a Microsoft megkezdte a Windows 10 kiadását számítógépekre és tabletekre, és most  már csak a telefonos maradt ki a jóból, amelyekre majd a Windows 10 Mobile fog érkezni. Egyes pletykák szerint a frissítés formájában is érkező új mobil operációs rendszer már szeptember/október környékén megjelenhet, de más források szerint novembernél előbb semmiképp nem várható.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

Windows10_Surface_Lumia-1_0

A redmondiak most rendesen felkavarták a port egy közelmúltban megjelent listával. A lista a Windows 10 “termékbemutató” oldalán jelent meg, melyben több Lumia okostelefon szerepelt, amely biztosan meg fogja kapni a frissítést. Többek közt:

  • Lumia 430
  • Lumia 435
  • Lumia 532
  • Lumia 535
  • Lumia 540
  • Lumia 640 és 64 XL
  • Lumia 735
  • Lumia 830
  • Lumia 930

Néhány nagyobb népszerűségnek örvendő készülék, mint például a Lumia 630, 530, 520 és 635 hiányzik a listáról, ami elég furcsának számít. Többek közt azért ,mert pont ezek a Lumia okostelefonok a legnépszerűbbek a Windows Phone piacon világszerte, így ők teszik ki a legnagyobb részesedést a Windows Phone által lefedett piacokon. Persze ezek az eszközök 1 GB RAM-nál kevesebb memóriával lettek felszerelve és hardveres korlátok is közrejátszanak ahhoz, hogy a Windows 10 Mobile némi korlátozás ellenében fusson a készülékeken, de akkor miért hiányzik több high-end Lumia is a listáról. Példa képpen ott a Lumia 1520 és a Lumia 730, amely szintúgy hiányzik a listáról, pedig ott már a specifikáció nem jelent akkora akadály, hogy a Windows 10 Mobile zökkenőmentesen fusson.

Szerencsére most a Microsoft tiszta vizet öntött a pohárba, ugyanis a következő nyilatkozatott tette a Neowin számára:

Ez egy kezdeti lista azon eszközökről, amelyek először megkapják a Windows 10 frissítést. Arra törekszünk, hogy a Windows 10 minden Lumia Denim szoftvert futtató Lumia okostelefonon megjelenjen, persze néhány szolgáltatás hiányozhat a hardveres jellemzők alapján.

Ezek alapján némi megnyugtató érzés lehet, hogy amely készülék nem szerepel a listán, az is meg fogja kapni majdan a legfrissebb operációs rendszert, feltéve ha a legújabb Windows Phone 8.1 fut rajta.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.