Gond lehet a Windows 10 Mobile frissítés a Lumia 530 tulajok számára?

Természetesen nem csak a Lumia 530 felhasználók lehetnek bajban, hanem minden olyan Windows Phone 8 alapú készülék, mely csak 4 GB belső tárhellyel van felvértezve. Mivel nyakunkon van lassacskán a Windows 10 Mobile frissítés, így egyre több korlátozás, információ kerül napvilágra a mobil operációs rendszerrel kapcsolatban. Most a tárhely gondok jelentik a legnagyobb problémát.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

LUmia_530_lede_green_hand

A most nyilvánosságra került információk a Windows 10 Mobile német nyelvű oldaláról származnak, ahol több részlet is kiderül a frissítéssel kapcsolatban. Külön kiemelést kapott az a tény, miszerint “8 GB belső tárhelyre lesz szükség a frissítéshez”. Viszont érdekes ellentét vonható össze például az amerikai oldallal, hisz ott nem kerül említésre a tárhelyet érintő limitáció.

Ezek után jogosan merül fel a kérdést azt illetően, hogy a 4 GB tárhellyel szerelt modellek kimaradnak-e a frissítési hullámból? A kérdésre jelenleg nincs konkrét válasz, és minden jel arra utal, hogy a frissítések továbbra is az “ütemtervnek” megfelelően fognak haladni, minden részt vevő okostelefon “kapni fog egy szeletet a tortából”.

Még ha kizárásra is kerülnek a 4 GB tárhellyel szerelt modellek, annak csak egy oka lehet – még pedig, hogy “nincs elég hely” a Windows 10 Mobile számára. Ugyanis az új mobil operációs rendszer 1 GB-al több tárhelyet fog foglalni, mint a jelenlegi Windows Phone 8.1, ami többek közt az asztali verzióval közös komponensek miatt fog a “hízás” oka lenni.

Hogy némiképp világos legyen a tárhely-foglalás mibenléte, itt a német Microsoft oldaláról származó táblázat, amely megmutatja, hogy mégis mennyi helyet hagy szabadon a Windows 10 Mobile:

windows-10-moblie-storage-requriements

Bármennyire is bosszantó tud lenne az alábbi helyzet, nem felejtős, hogy ha eddig is érvényben volt ez a korlátozás, akkor alapból nem jelenhetett meg a Windows 10 Mobile Technical Preview többek közt Nokia Lumia 530 és 530 Dual SIM okostelefonokra. Bár akik most is benne vannak az Insider programban, nagy valószínűséggel hamarabb fogják megkapni a végleges Windows 10 Mobile-t, ugyanúgy mint a PC-s verziók esetén, így időben ki fog derülni, hogy elég lesz-e pontosan az a 4 GB memória.

Viszont a hivatalos megjelenésről továbbra sincs pontos hír, eddigi pletykák alapján egy októberben megtartandó külön eseményen fog debütálni az új OS, amelyen többek közt a két új csúcs-Lumiáról is lehullhat a lepel.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.