Windows 10 az autóba? – Miért is ne!

A Nokia HERE Auto-hoz hasonló rendszeren munkálkodnak a redmondiak, amit előszőr a Build 2014 konferencián mutattak be. Azóta a kezelőfelülete sokat változott, már-már “szériaérett” állapotban van, és akár Cortana is a részét képezheti a rendszernek.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

windowsinthecar-11

Nemrégiben a Tajvanban megtartott Microsoft TechDays során bemutatták a frissített felületet, és funkciókat, ami alapján bátran elmondható, hogy jó úton halad a vállalat, hogy egy újabb ellenfele legyen az Apple iCar-nak, az Android Auto-nak vagy éppenséggel a MirrorLink-nek.

Mivel a ma megjelenő autókban egyre többször jelennek meg a multifunkciós fedélzeti rendszerek, így logikus a Microsoft lépése az ügyben. Tehát ha minden jól megy, akkor a közeljövőben Windows 10 alapú okostelefonunk “kivetíthető” lesz az autó fedélzeti moduljára.

Természetesen a csempés felület megmarad, viszont oly mértékben módosul a kivetített kezelőfelület dizájnja, hogy az autóban ülve is kényelmesen használható legyen, nem elfelejtve azon szabályozó eszközök, amik többek közt az autóban töltött időt is kellemesebbé teszik. Legyen az akár a klíma, vagy éppenséggel a rádió és a zenelejátszó.

A végfelhasználó megjelenésre nyilván még várni kell, többek közt azért is, mert a rendszer nincs teljesen készen, továbbá az autóipari cégek segítségére is szükség lehet, hogy a Windows az autókban is támogatott legyen. De szó mi szó, ezzel az egységes Windows 10 platform még inkább ki bővülhet. Már csak okostévé rendszer hiányzik.

Advertisements

One thought on “Windows 10 az autóba? – Miért is ne!

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s