Windows 10 az autóba? – Miért is ne!

A Nokia HERE Auto-hoz hasonló rendszeren munkálkodnak a redmondiak, amit előszőr a Build 2014 konferencián mutattak be. Azóta a kezelőfelülete sokat változott, már-már “szériaérett” állapotban van, és akár Cortana is a részét képezheti a rendszernek.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

windowsinthecar-11

Nemrégiben a Tajvanban megtartott Microsoft TechDays során bemutatták a frissített felületet, és funkciókat, ami alapján bátran elmondható, hogy jó úton halad a vállalat, hogy egy újabb ellenfele legyen az Apple iCar-nak, az Android Auto-nak vagy éppenséggel a MirrorLink-nek.

Mivel a ma megjelenő autókban egyre többször jelennek meg a multifunkciós fedélzeti rendszerek, így logikus a Microsoft lépése az ügyben. Tehát ha minden jól megy, akkor a közeljövőben Windows 10 alapú okostelefonunk “kivetíthető” lesz az autó fedélzeti moduljára.

Természetesen a csempés felület megmarad, viszont oly mértékben módosul a kivetített kezelőfelület dizájnja, hogy az autóban ülve is kényelmesen használható legyen, nem elfelejtve azon szabályozó eszközök, amik többek közt az autóban töltött időt is kellemesebbé teszik. Legyen az akár a klíma, vagy éppenséggel a rádió és a zenelejátszó.

A végfelhasználó megjelenésre nyilván még várni kell, többek közt azért is, mert a rendszer nincs teljesen készen, továbbá az autóipari cégek segítségére is szükség lehet, hogy a Windows az autókban is támogatott legyen. De szó mi szó, ezzel az egységes Windows 10 platform még inkább ki bővülhet. Már csak okostévé rendszer hiányzik.

Reklámok

Windows 10 az autóba? – Miért is ne!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.