Bemutatkozott az új Nokia 230 és 230 Dual SIM

Miközben mindenki az új Lumiákra fókuszál, addig szinte a semmiből bukkant elő a Nokia (Microsoft) új “okosított” telefonpárosa, a Nokia 230 és 230 Dual SIM. A teljesen friss dizájnnal rendelkező modellek prémium minőséggel és sok extrával hívják fel magukra a figyelmet.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

Nokia-230_Nokia-230-Dual-SIM_featured-1024x496

 A két új mobiltelefon rendesen felkavarja a hagyományos mobilok piacát, hisz ez az első “okosított” telefon, mely selfie funkciókat is megkapott. És ezzel még nincs vége a meglepetéseknek, hisz mind az előlapi-, mind a hátlapi kamera is kapott LED-es vakut, így a sötétben való selfiezés is megkönnyítésre került.

Nokia-230-Silver-Front_Back-SSIM

További extraként a készülékpáros alumínium hátlapot kapott, amely a Nokia 515 révén lehet ismerős sok ember számára. Viszont az előlap továbbra is műanyagból készült. Színvariációban sincs hiány, hisz választhatunk ezüst-fehér vagy sötét ezüst-fekete színek közül.

Mivel okosítottak a telefonok, így (a manapság elengedhetetlen) internetkapcsolat mellett előre telepített alkalmazások várják az új felhasználókat. A böngészésről az Opera Mini, az alkalmazáskínálatról az Opera Mobile Store gondoskodik. A játékokról se feledkezik el a Microsoft. Az első indítás után máris kipróbálhatjuk a Gameloft által kiadott Assassin’s Creed: Brotherhood-ot és Midnight Pool 3-at.

Valamint nem maradhatnak ki a Microsoft szolgáltaltásai, így előtelepítve megtalálható az MSN Időjárás, valamint a Bing kereső is. A csevegésről és a megosztási lehetőségekről több közösségi szolgáltatás gondoskodik, melyek közül a Twitter, a Facebook, a Facebook Messenger és a GroupMe by Skype már megtalálható lesz a készüléken.

Nokia-230-Dark-Silver-DSIM-Selfie-screen

Technikai fronton hozza a szokásosat a készülékpáros. A 124.6 x 53.4 x 10.9 mm-es méretekkel megáldott készülékek egy mezei 2.8″-es TFT panelt kaptak QVGA felbontással (240×320 pixel), kapcsolati lehetőségekről 2G/EDGE adatkapcsolat, microUSB és Bluetooth 3.0 gondoskodik SLAM funkcióval (hasonlít az NFC-hez). Mindkét kamera 2 megapixeles, fixfókuszos érzékelőt kapott. Az energia ellátásról egy 1200 mAh-s akkumulátor gondoskodik, melynek köszönhetően 23 órányi beszélgetésre, egykártyás modell esetén 27 napos, kétkártyás modell esetén 22 napos készenléti időre van lehetőség.

A tárolási lehetőségek miatt se kell aggódni, hisz microSD-ből akár 32 GB-os darab is behelyezésre kerülhet. Az árakat tekintve a mindkét modell 55 dolláros (kb. 16 000 Ft) ajánlott fogyasztói áron kerülnek a boltok polcaira. Elsőkörben Indiában, Ázsiában és a Közel Kelet térségében kezdődik meg az értékesítés decemberben, a többi piacon majd csak 2016-ban fog debütálni az új duó.

Reklámok

Bemutatkozott az új Nokia 230 és 230 Dual SIM” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon jó kis teló a 230-as Nokia… Újra a 2000-es évekbe röpít vissza.. Persze azoknál okosabb… Nekem az opera minit nem sikerült aktivizálnom, így nem tudok netezni rajta… Segítene valaki ??? Plíz !!

    1. NO-KI-A hülye??, Aki egy ilyen ocska bóvlit vásárol?? HÁT ÉN! Kidobtam érte több, mint 20 rugót, mert vettem hozzá kábelt, meg memóriát, aztán kiderült, hogy a 6020-asom ehhez képest egy profi! A menűrendszere egy kalap sz@rt nem ér, a besüllyesztett billentyűzete csak arra jó, hogy mindent mellényomjunk, A kezelési utasítás meg csak annyi, hogy “kapcsold be”, meg ha lemerült az aksi, töltsd fel! Még a cable-drivert sem lehet rendesen telepíteni. Azért vettem meg, mert nagy képernyős, és a távollátó szemüvegemmel is lássam. A 6020-asomon még láttam is. Kurvanagyot csalódtam. Sorolhatnám oldalakon keresztül. De egy biztos, Nokiát a büdös életben soha… És minden barátomat lebeszélem róla, csak a kezébe adom ezt az ócskavasat, hogy próbáld ki.

  2. Ez még arra sem jó, hogy az ember kitámassza az ajtót vele, ha csapkodná a szél. Az még hagyján, hogy ugyanarról a számról küldött üzenetekből csak az utolsót jeleníti meg, de ráadásul ezzel a hülye egy síkban levő billentyűzettel véletlenül rákattintok a ” hozzáad a szűrt listára” menűpontra, azt nem lehet visszavonni. Örökre úgy marad. Oké, boktam egy huszast, majd veszek egy másik szolgáltatótól egy másik telefont. De hogy az nem nokia lesz, az tuti!

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.