Újabb képeken a Nokia “C1”

Bár a Nokia továbbra sem mutatja jelét annak, hogy konkrét tervekkel tér vissza az okostelefonos piacra, ennek ellenére folyamatosan fel-fel röppen hír egy “C1” modellnévvel jelzett okoskészülékről. Persze a finn vállalat továbbra is tartja magát a Microsofttal közösen meghozott megállapodást illetően, így se megerősíteni, se megcáfolni nem tudja senki a készülék mibenlétét.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

gsmarena_002

Mivel sok titok övezi a készüléket, így a specifikáció időről időre változik. Ehhez mérten a kiszivárgó információk nagysága is változatos. A múlt héten már előkerült egy render a készülékről, mely eléggé hitelesnek tűnhet. Ezt megfejelve most nem csak plusz képpel bővült a kínálat, hanem specifikációval is.

Persze továbbra is csak tippek lehetnek arra, hogy mivel rukkolhatna elő a finn cég, mindenesetre van miből csemegézni. De furcsa módon a most megjelent információk már két variáns vonultatnak fel, így a Nokia “C1” két méretben is piacra kerülhetne.

Ennek fényében a kijelző mérete 5 és 5.5 hüvelykben lenne megadva. A full HD-s felbontás képernyőméret és az 5 megapixeles előlapi kamera mindkét egység esetén adott lenne, viszont a többi belső komponens nem igazán egyezne meg.

gsmarena_003

Míg a kisebb modell esetén 2 GB RAM, 32 GB belső tárhely, 8 megapixeles hátlapi kamera kapna helyet, addig a nagyobb testvér 3 GB memóriával, 64 GB tárhellyel és 13 megapixeles hátlapi kamerával lenne gazdagabb. További meglepetés lehet, hogy a Nokia “C1” Android mellett egyes piacokon Windows 10 Mobile-al is megjelenhet, bár ez csak puszta spekuláció.

A névtelen forrás továbbá állítja, hogy a Nokiánál már régóta itt pihennek a prototípusok, csak a piac változó hardverigénye miatt a készülék belső komponensei még nincsenek fixálva, így még akár egy 360 fokos fordulattal is számolhatunk a végleges verzió megjelenésekor.

Persze mivel az ilyen források hitelessége mindig is erősen megkérdőjelezhető volt, így ezen információkat is érdemes fenntartásokkal kezelni. De nyilván a visszatérést nagyon sokan várják, és ha meg is történik, ahhoz bizony nagyot kell a Nokiának robbantania.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.