Felkerül az “utolsó szög” a Symbian koporsójára

Bár mióta a Nokiánál a fő portfóliót a Windows Phone mobil platform adta, nagyon is érezhető volt, hogy a Symbian OS leáldozóba került. A Nokia-Microsoft akvizíció után se volt ez másképp, és közben sok-sok fejlesztői is kihátrált a Nokia platformja mögül. Ezt megfejelve a Microsoft most a Symbian szoftverek és firmware frissítések elérhetőségét fogja megszüntetni.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

Symbian_Anna_with_Nokia_N8Ez a gyakorlatban annyit fog jelenteni, hogy telefonon keresztül (OTA) vagy a Nokia Suite-on keresztül idén decembert követően nem lehet majd letölteni a Symbian-es okostelefonok legfrissebb szoftverét, így a hibajavítás, újratelepítés lehetősége kerül elvágásra.

Íme a Microsoft rövid közleménye:

A szoftverfrissítés lehetősége az összes Nokia Belle és Symbian okostelefon számára 2015. decemberében megszűntetésre kerül. A telefonok nem lesznek képesek Over-the-Air (OTA) alapon szoftverfrissítést fogadni vagy a Nokia Suite-on keresztül letölteni.

Bármennyire is szomorú hír ez megannyi rajongó számára, sajnos ez a nap is megérkezik. Bár tekintettel arra, hogy az akvizíció már mikor lezajlott, kész csoda, hogy egészen idáig elérhetőek voltak a legfrissebb Symbian OS verziók. Viszont nagyon nem kell csüggedni, hisz a Symbian tovább fog élni CFW (custom firmware) verziókon keresztül.

Szerencsére a Delight Belle továbbra is elérhető, sőt a fejlesztői bejelentették, hogy az új verzió munkálatai is újra elkezdődtek, így nem lehetetlen, hogy hónapokon belül egy “új”, frissebb Symbian* kerül a telefonokra.

*A Delight Belle jelenleg csak a következő Nokia modellekre érhető el: egyes C6-01 modellek (RM-718), C7, E7, N8, X7, 500, 700, 701, 808 PureView
Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.