#NWHExtra: Hamarosan itt a Windows 10 Mobile?!

Bár már sok ígérgetés volt a témával kapcsolatban, sok pletyka kapott szárnyra a megjelenéssel kapcsolatban, viszont a mai napig nem tudni pontosan, hogy mégis mikor érkezik meg. Viszont több olyan jel is utalhat arra, hogy hamarosan megjöhet a várva-várt frissítés. Most összeszedtünk ezekből párat.

1. Windows 10 Upgrade Advisor megjelenése

Igaz csak egy belső fejlesztői alkalmazásról esett szó, mégis egy jó pont amellett, hogy valamire készülnek a Microsoft kötelékein belül. Persze az maga az alkalmazás funkciói bővülhetnek, vagy esetleg nem is kerül kiadása, de mindenképp a Windows 10 Mobile frissítés előszelét tudja erősíteni.

windows-10-mobile-upgrade-advisor-beta-01_story

2. Windows Insider opciók kibővülése

Akik használják telefonjukat a Windows Insider programján belül, azoknak nyílván feltünhetett, hogy már nem csak a “Slow Ring” és a “Fast Ring” opciói között válogathatunk. Időközben elsőnek lehetőség adódott “lemondani” az Insider build-ok telepítését, ezzel akár egy végleges verziót telepítve a telefonunkra. Most a napokban ez megfejelte a “Release Preview” megjelenése az appban. Ergó, már a kiadás előtti állapotot telepíthetjük fel Lumiánkra, természetesen az Insider tagság megszűnése nélkül.

insider-releasepreview

3. A 10586.107-es Insider build gyors megjelenése

Nem sok idő telt el a legutóbbi 10586.71-es build megjelenése óta, viszont azóta megérkezett “Fast Ring”-en a 10586.107-es build. Nem kellett pár napnál többet várni, és már “Slow Ring” tagsággal rendelkezők is feltelepíthették. Hisz ha úgy vesszük, maga a “Slow Ring” a “stabilitás fellegvára”, így akár végleges verzióként is tekinthetünk rá. De hogy fokozva legyen az izgalom, napokkal ezelőtt már megjelent a legfrissebb build belső tesztelés gyanánt.

gabe-aul-twpost-insider

4. Windows 10 Mobile részletes útmutatójának megjelenése

Most már nem csak a Windows Phone 7 és 8.x használók barangolhatnak a részletesebb felhasználói útmutatóban, hanem a Windows 10 Mobile felhasználók is. Továbbá már magyar nyelven is ismerkedhetünk az új operációs rendszerrel, illusztrációkkal megfűszerezve, hogy könnyebb legyen az átadás.

windows-10-mobile-guide

Ezek alapján már több döntő bizonyítékkal rendelkezünk, ami akár egy jó jelként értelmezhető. Plusz az se lehet véletlen ha minden egyes modell – a régiektől az újabbakig – egyszerre kapja meg a frissítés. Persze ez csak spekuláció, de a frissítés kezdetét már elég régóta tologatják, és elég sokat fejlődött az Insider Windows 10 Mobile stabilitás és használhatóság terén, amely megalapozhatja az egyszerre való kiadást.

Hisz ha már a PC-s Windows 10 esetén is egy konkrét starttal indult meg a frissítés, akkor itt miért ne lehetne. Tény, más architektúrára épül a “Mobile”, de ennyi csúszás már épp elég volt, hogy egybe tudják le. Ti mit gondoltok?

Várjuk az észrevételeiteket hozzászólás formájában, vagy akár a chatszobánkban 😉

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.