Hamarosan végleg eltűnnek a HERE alkalmazások

Legalábbis a Windows Áruházból biztosan. Ugyanis a HERE nem is olyan rég közzé tett egy közleményt, melyben kifejtette, hogy hamarosan végre stornózva lesz az összes HERE alkalmazás az Áruház kínálatából. De nagyon nem kell megijedni, hisz a támogatás még jelen fog maradni.

Sajnos ez a nap is eljött, az amúgy sem fényes viszony mellett. Hisz mióta a Nokia külön utakon járt, azóta a HERE sem volt felhőtlen a csempés platformon. Kompatibilitási, teljesítménybeli problémák, hogy csak néhányat említsünk. Ám ez most március 29 után végleg lezárásra kerül, ugyanis ezen a napon a HERE minden alkalmazását el fogja távolítani a Windows Áruház kínálatából.

wp_ss_20160319_0001[1]

Viszont nem kell azonal letámadni a fejlesztőket, ugyanis az alkalmazás támogatása és a hibajavítások továbbra is rendelkezésre lesznek bocsájtva azon készülékeken, amelyeken bármelyik alkalmazás megtalálható. Persze rendszertől függően más-más időpontokkal kell számolnunk.

A fejlesztők igérete alapján Windows Phone 8.x alapú Lumiákon még az év végéig biztosítva lesznek a “kritikus” frissítések, viszont a Windows 10 Mobile alapú okostelefonoknál már lesz a tészta. Ugyanis itt már csak (ahogy a fenti képen is látható) június 30-ig lehet számítani a HERE támogatására, onnantól a gyárilag elérhető Windows Térképek lesznek használhatóak.

Némi öröm az ürömben, hogy szerencsére a Windows Térképek is a HERE adatbázisait használja, illetve a közeljövőben megjelenő frissítésekbe már igyekeznek a redmondiak minden olyan funkciót beépíteni az app-ba, mely a HERE-nél is megtalálható, ezzel megoldva a használható alternatívák egy részét.

Mindenesetre szomorú hír, hogy így ér véget a kapcsolat a HERE és a Windows platfrom között. De sajnos már sejthető volt egy ideje, hogy ez így nem működhet a végletekig. Viszont ha valaki platformváltás mellett dönt ezeke után, annak se kell aggódnia, hisz a két konkurens platformon is elérhető a HERE térképalkalmazása, így a használhatóság, és talán a felhasználói élmény is megmarad.

Forrás: HERE 360 Blog

Reklámok

Hamarosan végleg eltűnnek a HERE alkalmazások” bejegyzéshez ozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.