Végre megjelent a Windows 10 Mobile frissítés

A Microsoft (végre) “megemberelte” magát és most már hivatalosan is útjára bocsájtotta az “öregebb” modellek számára is a Windows 10 Mobile-t, viszont nem mindenki számára lesz örömteli ez a hír.

Windows10Mobilemug

Egyink szemünk sír, a másik nevet. Akár ezzel a mondhattal is kezdhettünk volna cikkünket, ugyanis az egész frissítési hullám nem épp a felhőtlen örömről tudsz szólni. Végre megjelent az a várva várt frissítés, amelyre már jó fél éve várt a Windows Phone platform rajongói közössége és felhasználótábora, így egyesek már élvezhetik vagy hamarosan élvezni fogják a Windows 10 Mobile adta lehetőségeket (hacsak éppenséggel nem Insideren próbálnak megismerkedni a friss rendszerrel).

De hogy ne nyújtsuk a “rétestésztát”, eláruljuk, hogy mely Lumiák kapják meg “először” a Windows 10 Mobile-t frissítés formájában:

 • Lumia 430
 • Lumia 435
 • Lumia 532
 • Lumia 535
 • Lumia 540
 • Lumia 635 (1 GB RAM-os változat)
 • Lumia 636 (1 GB RAM-os változat)
 • Lumia 638
 • Lumia 640 és 640 XL
 • Lumia 730 és 735
 • Lumia 830
 • Lumia 930
 • Lumia 1520

Tehát akiknek a készüléke szerepel ebben a listában, az már máris letöltheti az Upgrade Advisor nevű appot innen, hisz majd ez az alkalmazás fogja jelezni, ha a telefonunk készen áll a friss rendszer telepítésére.

Viszont most jön az a bizonyos “fekete leves”, ugyanis több felhasználóban is megfogalmazódhatnak az a kérdés, hogy mégis mikor kapják meg a “többiek”, vagy egyáltalán megkapják-e valaha.

Hát most sajnos az utóbbi kezd megfogalmazódni, és jelen állás mellett tette le a voksot a redmondi vállalat is. Ergó, most úgy állunk, hogy a Lumia 1520-tól kezdve az “öregebb” Lumia modellek, valamint az 512 MB memóriával rendelkező Lumiák soha nem fogják megkapni a Windows 10 Mobile-t frissítés formájában.

Nyílván akik a népszerűbb Lumia modelleken “gyűrik az ipart” – legyen az például a Lumia 520, 530, 630, 820, 920, 925 vagy 1020 – nyílván nem tudják jó szemmel nézni a döntést, viszont a döntés mibenlétét is érdemes szemügyre venni, mielőtt felemlegetjük a cégvezetők édesanyjainak egy “bizonyos” foglalkozását.

Bizonyára sokan vannak (főleg a Lumia 520 használók között), akiknek többször is gondjuk akadt a Windows 10 Mobile Insider verziójával. Nem működött sokszor tökéletesen, sőt nem egyszer nem sikerült feltenni magát a rendszert is, és ezzel valószínűleg Redmondban is szembesültek.

És ekkor jött nem is régen Gabe Aul, a mobilos rész egyik fejese, ugyanis egy komoly magyarázattal állt elő, hogy a továbbiakban miért nem számítsanak a “veteránok” a frissítésre. Mindegyik döntés esetében a Windows 10 Mobile adta felhasználói élmény romlása volt a fő ok. Ugyanis a fejlesztés során hiába probálták optimalizálni a Windows 10-et 512 MB rendszermemóriához, a rendszer nem tudott olyan tökeletes felhasználóbarát teljesítményt nyújtani, mint mondjuk egy Lumia 550 vagy 650 esetén. Ez még nem is lenne olyan nagy kifogás, viszont a régebbi Qualcomm lapkára épülő Lumiák közül sok már most benne van a 3. évében, és a teljesítményük és energiafelhasználásuk messze nem olyan jó, mint egy mai, frissebb Lumia esetén. És ez bizony merőben ronthat az élményen.

Így hát kénytelenek voltak meghúzni egy határt, és ez a határ végül a Lumia 1520-nál került “bevezetésre”. Tehát ezek után nem nagyon van remény a folytatásra, és gyártói oldalról is úgy tűnik arra ösztönzik a vásárlókat, hogy váltsanak a frissebb modellekre.

De sajnos ezzel nyílván nem mindenki fog egyet érteni, hisz például Lumia 1020 utódja a mai napig nem jelent meg, a Lumia 950 és 950 XL eddig nem tudott olyan osztatlan sikert aratni, mint azt várták tőle.

És most hogyan tovább? Azt sajnos mi se tudjuk pontosan. Nem szerencsés a helyzet, de igyekszünk figyelni a további részletekre. Hátha történik valami csoda a Nokia tájékán is.

Forrás: WinBeta 1,2,3

Reklámok

Végre megjelent a Windows 10 Mobile frissítés” bejegyzéshez ozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.