Videón a be nem mutatott Mix View élőcsempék

Több, mint egy éve volt már, hogy hírt adtunk egy új fejlesztésről, mely a Windows Phone felhasználói élményét fokozta volna. Most viszont erről a funkcióról rgy újabb videó került fel az internet a kínai Nokibar jóvoltából, melyet a “kukázott” Lumia McLaren-en mutatnak be.

mixview-patent2

A Mix View alapú élőcsempék érintésre további opciókat, információkat, lehetőségeket ajánlott volna fel az alkalmazás, mielőtt teljesmértékben megnyitnánk. Ha nagyon hasonlítani kéne ezt a funkciót más platformokhoz, akkor az iOS új 3DTouch menüjét tudnánk felhozni. Lényegében az alapötlet megegyezik.

Ahogy az alábbi videón is látszik, nem minden alkalmazásnál működik ez a lehetőség, bár a 3D-s érintéssel is rendelkező Lumia McLaren-nél meglepően izgalmas dolog lehet ezen feature jelenléte. Anno a fejlesztői pakkban (azaz SDK-ban) is benne volt mind a 3D érintés, mind a Mix View opció, így a fejlesztők kipróbálhatták, vagy továbbfejleszthették volna az alkalmazásaikat ebben az irányba.

Csak hát sajnálatos módon se a Lumia McLaren, azaz “Lumia 1030”, illetve maga ez az élményfokozó opció nem került későbbi Windows Phone 8 frissítés. És nagyon úgy tűnik, hogy már nem is fog. Pláne úgy, hogy jelen állás szerint a Microsoft is elsősorban a Continuum adta lehetőségeket akarja továbbfejleszteni mobilos fronton – kezde például a Win32 alapú alkalmazások futtatásának lehetősége.

mixview-patent3

Viszont mint az a fenti két képen is látható, a szabadalom levédésre került, így ha csak egy kicsit, de a halovány remény megmarad, hogy egyszer talán (már ha a Windows 10 mobilos oldala nem kezd nagyon mély “zuhanásba”) a jövőben bekerülhet kicsit továbbgondolt módon ez az opció. Erre talán az idei BUILD fejlesztői konferencián beharangzott “interaktív Élő Csempék” lehetőség adhat okot a reménykedésre.

Bár akárhogy is nézzük, ha ebben a formában megmarad a fejlesztés, akkor bizony jogosan mondhatjuk, hogy a redmondiak egy kicsit elkéstek. Ugyanis az Apple “újítása” után már nem tudna akkora innovatív értékkel bírni, mint ha annak idején mutatják be.

Forrás: WindowsBlogItalia

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.