Képek a Microsoft mobiltelefonjáról

Most, hogy a redmondiak eladták a hagyományos mobiltelefonok gyártásához szükséges lincenszeket és gyárakat a Nokia bérgyártói számára, így nem igen fogunk már találkozni hasonló modellekkel. De az internet hálójában azért fennmaradnak az első prototípus képei.

818d1ed5ad6eddc4f41f19283edbb6fd506633e6

A képek ismét (szinte már törvényszerűen) Kínából származnak, onnan is az egyik legnépszerűbb közösségi szolgáltatásról, a Baidu-ról. A nokibar által megosztott képek valódiságát nem nagyon lehet megerősíteni, így még az is előfordulhat, hogy klón termékről van szó, de a formai hasonlóság tagadhatatlan a Nokia hagyományos nyomógombos telefonjaihoz képest.

A képek alapján leszűrhető, hogy a készülék meglehetősen kicsi. Az RM-1182 kódnévvel illetett telefon méreteit tekintve valószínűleg a Nokia 215 körüli kategóriában versenyzett volna, viszont furcsa, hogy pont Microsoft brand figyel a modellen.

b4be9a3df8dcd1002b6455f2758b4710bb122fe6

Ugyanis a korábban, a Nokiával kötött serződés értelmében a Microsoft még jó 9 évig birtokolhatta volna a Nokia márkanevet a hagyományos telefonok szegmensében, ha nem adta volna el ezt az üzletágat. Bár lehet, hogy a redmondi cég tterveiben az volt, hogy a fentebb említett szegmensben is “kukázza” a Nokia nevet és igyekszik ott is bevezetni saját márkás hagyományos mobiltelefonjait.

Még egy apró részlet, amit a képekről leszürhetünk, az a telefon rendszere. Akik láttak friss “fejlesztésű”, hagyományos Nokia telefont, azok nagyjából tudhatják, hogy milyen is a Microsoft által csiszolgatott Series30+ platform kezelő felülete. Ám az itt látható UI némiképp átformálásra került, így az se lehetetlen, hogy továbbcsiszolták az említett mobilos platformot.

b903dfb44aed2e73501228ff8001a18b85d6fae0

Forrás: Windows Central, Baidu (nokibar)

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.