Importálási funkciót kapott a Windows Térképek

Mint azt korábban megírtunk, a HERE alkalmazások támogatása meg fog szűnni június 30-át követően Windows 10 Mobile-on, így a most megjelent frissítés nem csak új kezelőfelületet, és áttekinthetőbb funkciókat tartalmaz. Hanem többek között egy HERE importálási funkciót is kapott, így Kedvenceinket könnyen áthelyezethetjük a Windows Térképekbe külön procedúra nélkül.

Persze a HERE alkalmazásokat nehéz “felülmúlni”, és van pár kiváló alternatíva, de mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a Windows Térképek egy az egyben a HERE térkép-adátbázisát használja fel, így lényegében egy új “bőrbe” csomagolt HERE Maps-ot kapunk kézhez.

Maga az importálási funkció sem bonyolult, ugyanis akik frissítettek Windows Phone 8.1-ről, vagy esetleg még korábban sikerült letölteni a HERE alkalmazásait Windows 10 Mobile alapú Lumiájára, és még megtalálható a telefonjukon, akkor a szinkronizálás pikk-pakk lezajlik. Első lépésként frissítsük le a legfrissebb verzióra a “Térképek” appot, frissítés után nyissuk meg és koppintsunk alul a “csillag” (Kedvencek) ikonra. Ha elsőnek lépünk be, akkor – ahogy az alábbi képen is látszódni fog – a kijelző tetején egy üzenet fogad, melyen keresztül megnyithatjuk az importáló felületet.

Ez után csak annyi a dolgunk, hogy rá kell koppitani az “Importálás” opció, és pár másodperc alatt (a Kedvencek mennyiségétől függően) lezajlik a folyamat. Ezt követően az összes célpontunk egy helyen lesz, ezzel megkönnyítve a mindennapos használatot. További plusz, hogy a Microsoft fejlesztői igyekeztek minél jobban visszaadni a HERE kezelőfelületét, így navigáláskor is egy ismerős felület köszönhet vissza. Ami a Windows Phone 8.1 felhasználókat érinti, még év végéig számolhatnak “kritikus” frissírésekkel az alkamazásokat illetően, a térképek frissen tartása továbbra is meg fog maradni.

A Windows 10 Mobile felhasználók viszont az “Aniversity Update”-et követően (ez július-augusztus tájékán várható) már nem fogják tudni használni a HERE appokat, így a frissítés megjelenése előtt érdemes lesz törölni az alkalmazásokat.

Akinek esetleg még nem jelezte a frissítést az Áruház, az az alábbi linkre kattintva meg tudja nyitni a Windows Térképek alkalmazás oldalát, és manuálisan tudja frissíteni az appot:

Windows Térképek (Windows Áruház)

Forrás: Windows Central

Reklámok

Importálási funkciót kapott a Windows Térképek” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ez mind szép és jó. De mit csináljon az akinek 8,1 van és nem frissíthet, (L925), és beruházna egy win10 telóra, amin már nincs Here. A 8,1 térképekre nincs ilyen funkció. 😌

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.