Videón a Meltemi OS

Akik régebb óta követik a Nokia fejlődését, azoknak ismerős lehet a Meltemi OS, ami a Asha termékcsalád Series40 platformját váltotta volna. Most egy korábbi képsorozat után egy bemutató videót is kaptunk az operációs rendszerről.

150615171560509

A Meltemi OS csak a belépőszinten versenyzett volna, a Nokia és az Intel közös projektjéből született Meego alapjaiból építkezett volna. Ezzel az alkalmazás kínálat is könnyedén megoldható lett volna. De sajnos, ahogy Meego rendszer is megkapta a keresztjét egy válságos időszak miatt, úgy a Meltemi OS se jutott tovább a fejlesztői változatoknál.

Bár csak Nokián belül volt tesztelve a mobil operációs rendszer, szerencsére pár vállalkozó szellemű gyűjtőnek hála a nyilvánosság is kapott egy kis ízelítőt a fejlesztői készülékből, és a rajta futó Meltemi-ről.

Ahogy az alábbi videón is látható, a fejlesztések még nagyon kezdetleges állapotban voltak – lásd: az OS verziószáma -, viszont ennek ellenére nem igazán érhette volna panasz a rendszert. Egy-két fagyást leszámítva nagyon gördülékenyen fut, a Meegoban megismert gesztus alapú kezelés is egy az egyben működik. Az Asha családnál megismert Series40 Touch, valamint az Asha Software Platform dizájn elemeit és funkciót is használta, ami alapján nem lehetetlen, hogy a két említett mobil platform a Meltemi-ből kapta az ihletet.

Forrás: NokiaPowerUser

Reklámok

Videón a Meltemi OS” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.