A Nokiánál folytatja “újra” munkáját Juha Alakarhu

Ha valakinek nem lenne ismerős a neve, akkor most eláruljuk: Juha Alakarhu a Microsoft mobilos képalkotási részlegének egyik fontos alakja (volt), akinek kezemunkáját jó pár Lumia dícsérheti. Bár a Nokiánál fogja “újra” folytatni a munkáját, ám a fő irány most nem a képalkotás lesz.

Juha-Alakarhu

Most ugyanis a Nokia VR részlegénél kamatoztatja tovább tudását, így a Nokia OZO fejlesztői csapatában kap szerepet. Alakarhu munkája egyébként még 2004-ben kezdődött a Nokia berkei belül, és legjobb munkái közé sorolható a Lumia 1020 41 megapixeles kamerája, melyen belül ő felelt a továbbfejlesztett optikai képstabilizátorért.

De persze ezzel nincs mnden lezárva, hisz a képalkotási algoritmusokhoz is hozzáköthető a neve. Egyebek mellett a Lumia 920 képalkotási algoritmusán dolgozott – valamint a 920-ban található optikai képstabilizátor fejlesztésében is segített. Ezen felül a PureView kamerák által szabadalmaztatott algoritmusok mögött is ő áll. Legutóbbi munkájában a Lumia 950 és 950 XL segítségére is volt, hisz az írisz szkenner működési elvét, és a ráépülő algoritmusok segítségével sikerül tökéletesíteni.

Az viszont hatalmas kérdés lesz mostantól, hogy ha egy ilyen “nagyágyú” elhagyja a képalkotási részleget a Microsoftnál, akkor mi lesz a “Surface Phone” kameráját illetően. Hisz egy ilyen ütős zászlóshajó esetén a kamera technológia is fontos szerepet kap. Mindenesetre a nemrégiben megjelent szoftverfrissítés, mely csak a Lumia 950 családot érintette, még sok köze volt Juha Alakarhu-nak.

Forrás: Windows Central

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.