Bemutatkozott a Withings Steel HR

A Nokia a berlini IFA nemzetközi szakkiállításon lerántotta a leplet legújabb órájukról, a Withings Steel HR-ről, amely az első olyan analóg “okosított” óra, ami képes pulzus mérésre is.

 

steel-hr-iphone-en

Manapság nagy népszerűségnek örvendnek az okos kiegészítők, hisz nem csak jól nézhetnek ki, de az egészségünket is szolgálhatják. Nyilván a Nokia sem akartak kihagyni a lehetőséget egy szeletet kapjon a piac tortájából, így a Withings-et felvásárolták.

Bár a márka váltás nem történt, a finnek kezükbe vették az irányítást, és máris előrukkoltak egy olyan okos eszközzel, mellyel eddig nem igazán próbálkozott senki. A Withings Steel HR első látásra egy hagyományos analóg óra benyomását kelti, de ha egy kicsit tüzetesebben is megnézzük, feltünhetnek az olyan apróságok, mint a kicsi beépített kijelző, vagy a pulzus mérésére alkalmas szenzorok.

Ami a technikai háttért illeti, a pulzus mérő dacára igyekezték kitolni az eszköz működési idejét, így az óra képes akár 20 napig is működni, mely energiatakarékos üzemmódban tovább tornászható 25 napig. A pulzus mérésről egy PPG (photoplethysmography) technológiás zöld LED gondoskodik, mely a lüktetések frenkvenciájából szűri le a pulzusszámot.

Az óra tárháza vetekszik egy aktivitásmérő tudásával, hisz többek közt képes lépésszámlálásra, elégetett kalória kimutatására, megtett távolság mérésére, valamint képes figyelni arra is, hogy hogyan alszunk. Továbbá okostelefonunkkal szinkronizálva képes különböző értesítéseket is megjeleníteni a kis kör alakú OLED kijelzőjén.

steel-hr-check

A Steel HR továbbá vízálló is, így akár 5 ATM-ig (atmoszférikus nyomás) nyugodtan lemerészkedhetünk a víz alá. Többek közt ilyenkor az óra képes elismerni, hogy úszunk, ez alapján olyan “üzemmódba” vált át az eszköz, és mérni kezdi az aktivitásunkat. A rozsdamentes acélból készült óra 36 és 40 mm-s átmérővel rendelkező méretben lesz kapható fekete és fehér színben – a fehér csak 36 mm-s méretben lesz kapható.

Az október 1-jei debütálást követően az okosóra nagyobbik tagja 200 dollár (kb. 54 000 Ft), míg a kisebbik “testvér” 180 dollár (kb. 49 000 Ft) ellenében lehet a miénk.

Forrás: Withings

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.